4 ZLATA z regionu CDO

08.04.2012 17:00

První kolo soutěží mistrovské extraligy proběhlo v neděli 8. dubna v Praze v kongresovém centru. Jak jsme již psali, ve Středočeském kraji v našich latino a special disciplínách v extralize nejsou soupeři, ale už se na nás chystají na Zemské kolo, takže jsme rádi, že nám region umožní poprvé představit nové choreografie před diváky, před porotou, otrkat nové tanečníky a hlavně vyslechnout rady a výtky poroty.

 

První mejdan /minikids/  - ZLATÁ MEDAILE a postup na zemské kolo do Chomutova

Nejmenší tanečnice zvládly svůj první soutěžní formační výstup na jedničku, přední řady se i pěkně usmívaly, holčičky jely většinou naplno. Problémy nám dělaly řady a obrazce, zejména pravobok byl hooodně rozlezlý. Ale všechny holky zvládly všechny přesuny mezi šatnou, jevištěm a hledištěm (a cukrovou vatou:-), nikde jsme nikoho nehledali, všechny tanečnice byly vždy připravené, jak měly. A to je velké plus. Do zemského a republikového kola máme ještě čas na pilování kroků a řad. Zatím zůstávají v nominaci všechny holčičky, které dnes tancovaly - ale v případě flákošení na trénincích bude nominace  upravena. Na zemském kole budou mít naše holky jediné soupeře - formaci Tapš ILMY s názvem "Želvičky"

 

Shake Senora /children special/ - ZLATÁ MEDAILE a postup na zemské kolo do Chomutova

Párová dětská formace už by měla být trošku otrkaná, ale nový velký prostor tanečníci úplně nezvládli. Obrovské mezery, ustřelené řady, spousta chyb. Do zemského kola musíme zabrat, ale my to určitě zvládnem. Nelíbilo se nám ale postrkování se za podiem při čekání na svůj nástup. I ostatní týmy (stejně staré) čekají a nudí se, ale nikdo nedělal takový "rambajz" jako Kolíňáci. Příště bude takový neposlušný živel vyřazen ze sestavy a vůbec pak nenastoupí k soutěži.

 

Barbie and Superboys /children latinoshow/ - ZLATÁ MEDAILE a postup na zemské kolo do Chomutova

Latinoshow nepárová formace dopadla kupodivu docela dobře, s drobnými chybami jsme počítali - sestava je čerstvá - škoda závěrečné pózy, kterou někteří tanečníci pokazili a nevyzněla. Čeká nás pár úprav a pilování, abychom se mohli za pár týdnů už utkat se soupeři. Šílené popostrkování nastalo na konci při řazení se na fotografii, to už bychom se měli příště také vyhnout! Nové tanečnice, které soutěžily poprvé, zajely bez viditelných chyb, takže v nominaci zůstávají.

 

Variette /junior latinoshow/ - ZLATÁ MEDAILE a postup na zemské kolo do Prahy

Juniorská latinoshow formace dostavená v pátek :-) překonala naše očekávání. Hlavně výkony některých tanečnic (obr pochvala frontmance Žáňě) nás i porotu potěšily. O nutnosti některých úprav, dodělání konce a zpracování přechodů víme (s porotou jsme byli v připomínkách zajedno). Ale i práce se složitějšími přesuny kulis i výraz - spokojenost. Zemské kolo je příští neděli a trénink je jen HolkyDance, takže všechny změny budou až po zemském kole. Každopádně na HD si vezměte sukně od Formulí a nějaké nejlépe černé vršky. Zkusíme i variantu těchto prozatímních kostýmů. V případě postupu na republiku už budou došity kostýmy přímo na Variette. (Dnešní kostýmy nebyly špatné v divadelním prostředí kongresového centra, ale v otevřené sportovní hale Sparta Arény bude situace trochu jiná)

Nominace zůstává stejná, od další soutěže se přidá ještě Bára Janečková (pokud stihneme registraci)

 

Děkujeme rodičům za všechnu pomoc i podporu (od česání a líčení přes doprovod Hopsadrnd na záchody a odvoz židlí atd. atd.) A tanečníkům připomínáme, že na klubové akce a soutěže mají jezdit v klubových tričkách, soupravách a všem, co mají - jednak vás tak dobře rozpoznáme a jednak startujete za klub, který máte svými tričky a soupravami reprezentovat. Poslední varování platí pro svačinování v kostýmech. Příště už budeme tyhle hrůzy řešit přísněji, než jen zadržením párku s hořčicí a curkové vaty! (Buď pokuty, nebo si bude dotyčný kostýmy hradit ze svého, nebo nebude soutěžit, ale opravdu není možné namatlat soutěžní rukavičku cukrovou vatou až po loket a kšandy pocákat omastkem a kečupem.)

 

Zemské kola Čech a Moravy začínají již za týden, tak zlomme vaz... :-)