Budou mít Crossáci vlastní tělocvičnu?? AKTUÁLNĚ!

04.05.2009 21:10

06.05.09

Další bleskový úkol pro tanečníky. Potřebuji buď na lísteček nebo do diskuze napsat, kdy mívá vaše škola pravidelné odpoledky. U starších samozřejmě počítám s tím, že každý den, ale na některých základních školách bývají pravidelné UT/ ČT, někde PO/ST... a zbytek týdne mají výuku kratší! Tak ať se trefíme do rozvrhů.

 

04.05.09

Čas a prostor - to jsou největší problémy, které poslední rok pálily vedení klubu! Situace ohledně vlastní tělocvičny se však nyní vyvíjí slibně! Majitelem objektu je husitská církev - a první kolo výběrového řízení náš projekt tanečního klubu vyhrál a nyní už se prý čeká jen na formality - sepsání smlouvy je tedy na spadnutí! :-)

 

Pan trenér na vás sice někdy nadává, že nemakáte, neposloucháte, hrbíte se, chcete všechno hned a bez práce, ale jinak na vás nedá dopustit a je na vás pyšný! Vyměnit svoje lukrativní zaměstnání v Praze za nervy a dřinu s vámi pro něj tedy nebude až taková oběť.  Jak psala Martínkova mamka, už před 2 roky psal do rozhovoru v novinách, že by si přál, aby se jednou jeho koníček stal i jeho zaměstnáním - a ten čas je tady. Už je rozhodnutý - JDEME DO TOHO! :-) Bude nás čekat hodně změn, hodně práce a opět půjdeme do něčeho nového, stejně jako když jsme začínali s 6 dětskými páry ve školní třídě - ale dneska je nás víc a nebojíme se vlka nic! i když jsme kromě našich stránek nezveřejňovali naše záměry - už se nám přihlásili dva taneční kluby (skupiny), které by chtěly trénovat u nás a podílet se tak společně s námi na pronájmu... Kromě klubových hodin (ve kterých by měl být konečně dostatek času na všechny naše tanečníky) budou pořádány komerční lekce a hodiny, aby se vydělaly nějaké další peníze. Nápadů a námětu na jednotlivé lekce, akce a workshopy je dostatek. A další určitě dáme dohromady spolu. Z vybraných tanečníků se můžou stát instruktoři mladších, svoje kurzovné si budou moci starší tanečníci snížit i dalšími "pracemi" pro klub. I jako komerční taneční škola bychom chtěli zůstat v podstatě " nekomerční" a zůstat přístupní pro všechny tanečníky s pílí, chutí a talentem! Ještě v červnu bude uspořádána klubová chůze - kde osvěltíme všechny změny, předběžný harmonogram a rozpisy skupin, a kde zodpovíme vaše dotazy. Jako bleskový úkol pro všechny naše tanečníky vypisuji vybírání lístečků s termíny všech vašich dalších aktivit, které zůstávají každý rok ve stejnou dobu (např. Kuba: basket PO, ČT 16 - 18) - abychom mohli začít plánovat rozvrhy a všichni jste je pak měli včas k dispozici!

 

První červnové kroky také povedou k velké brigádě - s názvem VELKÁ DEBORDELIZACE - každá ruka vítána, vlastní smetáčky oslavovány, občerstvení pro děti i plnoleté zajištěno... :-)

Potom nás čekají úkoly těžší - malá rekonstrukce:

1. Kvůli rekolaudaci bude hygiena požadovat zbudování sprchy - takže kdo zná někoho šikovného a finančně dostupného v tomto oboru - šup sem s ním!  

2. Podlaha je z nějakých desek - vypadá slibně, neklouže a tanečníkům, kteří ji zkoušeli, se líbí - ale je třeba ji nechat zkontrolovat nějakým odborníkem - případně přebrousit a nalakovat, zatáhnout spáry. Opět - kdo zná šikulu na podlahy - představí!

3. Okna - uvidíme - zatím jsou, ale je v nich pár děr od větráků - pokud bude vysoká hlučnost, budem muset do plastových...

4. A pak už jsou na řadě takové ty vychytávky jako vymalování - a zrcadla...

 

DALŠÍ NÁMĚTY, NÁPADY, KONTAKTY JSOU VÍTÁNY! :-) :-) :-) :-) :-) :-)

 ................................................................................................................................................................................................................

 

24.04.09

Tak mám pro všechny Crossáky dobrou zprávu. :-)) Mezi 7 zájemci se majitelům líbil nejvíce náš záměr Tanečního Klubu. Věc tedy vypadá velice nadějně... Az se vrátím ze ŠVP, napíšu více...

 ................................................................................................................................................................................................................

 

06.04.09

Někteří z vás možná pamatují, jak jsme začínali ve 4 párech na koberci o velikosti 3x3 metry ve třídě 4.A. Bylo to fajn, ale od té doby jsme se dost posunuli, všichni jste vyrostli a klub se rozrostl. Dnes je nás 80! A v úterý a pátek já i Vláďa přicházíme znovu a znovu o hlasivky a i když se všemožně snažíme, stejně na jeden pár vychází maximáně 1 minuta individuální péče. A to je dost málo. Pak nám utíká i disciplína, protože po vás chceme něco, co v tak obrovském množství ani nejde, a vy si naříkáte, že na vás nemáme dostatek času. Nemáme! Ale nechat si pouze sestavu formační a nic navíc - to můžeme rovnou formace odpískat. Když chceme uspět mezi špičkou klubů, kteří se formacím věnují - musí být výběr, musí být náhradníci, musí být dorost! :-) Zkusili jsme to táhnout sami a takhle na koleni... ale po tomhle roce víme, že takhle to už dál opravdu nevydržíme. Po každém tréninku jsme vyřízení a ještě nespokojení, že jsme se nemohli naplno věnovat všem, kteří si to zaslouží. Takže máme jediné dvě možnosti - buď od září zredukovat počet párů (a tedy s mnoha z vás se rozloučit) a nebo najít vlastní prostory, kde bychom mohli tréninky rozdělit...

 

Zkusili jsme trochu zapátrat po Kolíně a opravdu jsem se neflákali - tělocvična v objektu ČD je k mání, ale cca 12 milionu opravdu v bance nemáme a vy si je do prázdnin taky nevyděláte, ani kdybychom vás všechny prodali do otroctví... :-)) Kromě tělocvičny je tam i místnost pro klubovnu, dvě šatny a obr pozemek za budovou. Ale taky děravá střecha a mokrá podlaha. V Telefonice našel Honza prostor 500metrů čtverečních, ale za 50 tisíc měsíčně a s nutnými úpravami. Obecňák pronajímají pouze na jednorázové akce a výměníky potřebují rekonstrukci za mnoho milionů. Sázíme sice pravidleně sportku, ale zatím žádné miliony... :-))

Díky Renatě se nám dostal do rukou inzerát o pronájmu prostorů malého divadla na Husáku. (To je tam, co jste se byli ve středu dívat). Prostor pro nás přímo ideální. Plocha pro tréninky 120 metrů čtvrečeních, malé podium, šatna, bar, kuchyňka a klubovnička s výhledem na parket. Celkem 390 metrů čtverečních. Ale 7 vážných zájemců a nájem 20 tisíc měsíčně + služby (cca dalších 15tisíc měsíčně).

 

Stojíme před vážným rozhodnutím - jít do toho, nebo ne? Museli bychom jednak vyhrát nad 7 dalšími zájemci a pak - a to je asi nejvážnější rozhodnutí - v takovém případě by musel trenér odejít ze své (víc než dobře placené) práce v Praze a neuvěřitelně s vámi riskovat... S těmi vajíčky a kastrůlky jsem si sice dělala legraci, ale je jasné, že bychom kromě nájmu museli "uživit" ještě trenéra! Vím, že spousta rodičů by rozdělení tréninků a navýšení hodin (např. standardu, tr. různých věkových skupin a individuálů) uvítala, ale na druhou stranu vím, že pro většinu z vás jsou v dnešní době na prvním místě finance. A navýšení poplatků by bylo nezbytné. Vymyslet nějaký systém financování, placení a slev je ale až věc druhá. V první řadě stojí "budoucnost" klubu na rozhodnutí majitelů objektu a trenéra! Tak Bůh s námi... a s vámi... .-)))

Diskusní téma: Budou mít Crossáci vlastní tělocvičnu??

Datum: 09.05.2009

Vložil: vEJTRUBOVI

Titulek: eLEKTŘINA

....POKUD BY BYLO POTŘEBA COKOLI S ROZVODEM ELEKTŘINY NEBO PODOBNÉ PRÁCE , TAK SE DOMLUVÍME A PROVEDEM.

Datum: 08.05.2009

Vložil: Lukáš Bříza

Titulek: rozvrh

Pokud to bude jako letos , tak na gymnaziu budu mít příští rok v sekundě vyučování každý den do 13.3O. Bez nějakých dalších odpoledek.

Datum: 06.05.2009

Vložil: Sýkorová Jitka

Titulek: rozvrh na 3.ZŠ

Prohlédla jsem rozvrhy a jsou následující: 1.stupeň většinou odpoledky út+čt do 14:25, 2.stupeň po+út+čt 14:25 - 15:20(ale ne vždy všechny třídy, v ročníku jsou A,B,D, záleží na konkrétním školním roce a sestavě učitelů, někdy mají po+čt nebo út+čt).

Datum: 06.05.2009

Vložil: Renata Vinšová

Titulek: Reakce

Chválím vaše nadšení a odvahu, jen jsem si jistá, že nechci budovat organizaci, kde vše patří všem. Touto cestou chci zároveň sdělit rozhodnutí ohledně svého trénování v Crossdance. Ráda bych se podílela, ale pouze externím způsobem tréninku, znamená to tedy, samostatně a za finanční odměnu. ( ne vysokou :), nicméně odměna dává práci váhu. Ukončení svého členství zašlu emailem. Pokud máte vážný zájem o hodiny je třeba se dohodnout, abych mohla včas upravit svůj harmonogram na příští rok.
Přeji všem hodně štěstí, pevné nervy, úspěch a radost z práce.
Renata

Datum: 06.05.2009

Vložil: Naďa

Titulek: Re: Reakce

Ne všemu rozumím :-), budu reagovat pouze na tu finanční odměnu. Naprosto chápu její opodstatnění, ale na druhou stranu to momentálně není možné. I já budu mít mnoho hodin dětských lekcí a spoustu další práce pro klub, ale ještě minimálně několik let vše budu dělat zadarmo. V opačném případě by se i o můj plat musely zvýšit příspěvky členů, a to by v počátcích klub a rodiče asi neutáhli. I takhle se bude muset cena samozřejmě upravit - a když už bude někdo z lektorů, vedení a trenérů placený, tak zatím jedině hl. trenér, na kterém klub stojí a padá a který bude muset opustit zaměstnání a věnovat se tancování naplno.

P.S. Samozřejmě je možno pronajmout si prostor pro komerční hodiny a na těch si pak vybírat příspěvky přímo od tanečníků.

Datum: 04.05.2009

Vložil: Miska

Titulek: rekonstrukce

Ahojky,
tyjo super. Napadlo mě, zda by se to, v rámci praxe nemohla postarat stavební škola.Ale to bych se asi musela nejdříve zeptat.

Datum: 25.04.2009

Vložil: Naďa

Titulek: dobrá zpráva

Tak mám pro všechny Crossáky dobrou zprávu. :-)) Mezi 7 zájemci se majitelům líbil nejvíce náš záměr Tanečního Klubu. Věc tedy vypadá velice nadějně... Az se vrátím ze ŠVP, napíšu více...

Datum: 21.04.2009

Vložil: MIška J.

Titulek: tělocvična

No myslím si, že je to super ale aby kvuli tomu Láďa nechal práce to si myslím,že je hodně velká obět. A jestli jí podstoupí to je na něm? Ale každopádně mě to nepříjde jako dobrej nápad. Jeho profesí? Ano...ale jak ho my budem živit?

Datum: 18.04.2009

Vložil: Tereza

Titulek: ...

je to skvěle ale asi mi to muže být jedno protože se pořád snažím sehnat partnera a nevede se mi a je mi to lit protože to jsou treninky k ničemu ......ale zase nemužu být be tanccování !:-)bojím se že už žadnýho nenajdu .....je to hroznej pocit se ívat jak ostatní tancujou ale co mám jinýho dělat :-)aspon že mě rozveselíte vždy když přijdu na trenink za to vám děkuju :-)

Datum: 19.04.2009

Vložil: Jana Vyhlídalová

Titulek: Re: Neboj...

Ahojky Terezko, kluka najdeš, neboj. Třeba ne hned v úterý, ale kdo si počká..víš jak to je. Já budu chodit teď dost často na tréninky, neboť se moje dupání po Míšových zádech dnes vyplatilo :))))))))))) a mohla bys mi pomoci třeba se základními kroky, abych nebyla uplné dřevo. Míšu to se mnou moc nebaví, tak můžeš ztrácet čas se mnou, co ty na to? A budeš v partě a tancování budeš mít taky. Aspoň by ses nenudila, tak co ty na to??? Jana V.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek