CrossDance - MISTŘI ČR v plesových předtančeních

27.05.2013 19:00

CrossDance - MISTŘI ČR v plesových předtančeních


CrossDance obhájil titul MISTRŮ ČR v plesových předtančeních dětí. SO 25.5. 2013

Letošní dětská párová formace s názvem Shake Seňora se na mistrovství ČR setkala s 8 tanečními týmy, které postoupily ze svých regionálních kol. Soutěž byla dvoukolová, do finále jsme postupovali z 1. - 2. místa spolu s Bestou Chrudim a jejich precizním vystoupením ve stylu pasa doble. Výkon našich dětí byl ve finále ještě lepší než v prvním kole a porota to ocenila. Bylo to sice letos těsné, ale ZLATO je doma. Naše finálové hodnocení je:

4111215 - což dalo výsledné 1. místo. Příští rok to bude ještě obtížnějí, jednak jsou soupeři stále lepší a lepší a jednak se přesunujeme do juniorské katgeorie, kde budeme zase my ti nejmladší :-)

 

 

Kromě soutěže formací proběhlo v České Lípě také mistrovství ČR v české polce. I tam jsme měli svoje želízka v ohni. V dětské kategorii se nám přes 2 kola dostal do finále překvapivě mladý taneční pár Petr Voňavka s Viktorkou Pabiškovou. Ačkoli jejich technika určitě nepatřila mezi ty nejlepší v sále, svojí energií si získali porotu tak, že jeden z porotců je viděl dokonce jako MISTRY REPUBLIKY (v jeho hodnocení se objevila ve finále 1). Celkově skončili na krásném 7. místě. Těsně za postupem do finále skončil Vítek Ulrich s Oldřiškou Neumannovou a těsně za postupem do 2. kola Vojta Cyrani s Natálkou Romportlovou. Tedy žádný pár nepropadl  a mezi dětmi, které se většinou polce věnují více, se naši rozhodně neztratili...

V juniorské kategorii se nám také protančil jeden pár do finále - a to Pepa Páral s Natálkou Krausovou. Ti nakonec předčili i loňského mistra ČR z dětské kategroie a ve finále skončili na super 6. místě. Ve svém hodnocení měli i jednu 2 a jednu 3. Standa Bělka s Adélkou Bukačovou skončili těsně za postupem do semifinále.