Juniorské sólistky postupují na MS

12.06.2011 14:30

Během MČR v latinoshow a special couple dance probíhala i soutěž v sólových vystoupeních juniorů a juniorek. I zde startovalo mnoho tanečníků a ani zde se naši neztratili. Na MS postupují hned 3 dueta a 1 sólistka.

 

5. místo v juniorské kategorii obsadila teprve 12letá tanečnice Kateřina Weisserová (B třída) s choreografií Znuděná úřednice. V silné konkurenci vyzrálých tanečnic je její finálové místo skvělým úspěchem. Na choreografii, stejně jako na kulisách a kostýmu se musí ještě zapracovat, ale Kačka má na to, aby se neztratila ani na MS.

6. místo obsadila dvojice Mirek Kučera a Žaneta Zborníková, kteří si připravili choroeografii s názvem Možná přijde i kouzelník. Je potřeba doplnit choreografii o salsové prvky a přidat show, ale jako taneční pár B třídy, který to umí rozehrát na publikum, mají Mirek se Žanetou na MS také šanci ukázat, jak se v Čechách tancuje...

7. místo obsadila dvojice dívek Dominika Kozáková a Anna Nemčoková (obě C třída) s vystoupením SpiderGirls. Dvě pavoučice musí zapracovat na technických finesách a choreografickcýh prvcích, ale jejich show je jinak dobře postavené již teď. Holky mají težké postavení mezi páry a mezi staršími tanečnicemi tříd B a výše, ale určitě se nedají zadarmo a do soutěže půjdou naplno...

8. místo ve finále si vysloužila dvojice Kačka Weisserová (B třída) a Aneta Čechová (C třída) a jejich choreografie Letušky. I tady bude nutné mnoho opravovat a měnit. Od kostýmů, přes rekvizity až k choreografii. Ale možnost blýsknout se na MS určitě donutí holky k maximálním výkonům.