Lukáš se Žanetou 2. místo JUN II B, Martin s Karolínou 2. místo JUN II D

24.01.2010 09:24

První velkocrossácká taneční soutěž je za námi, v Hradci jsme strávili celý den (někteří i večer a část noci) ale s výsledky jsme moc spokojení. Soutež byla podle nás skvěle zorganizovaná, porota byla mimořádně objektivní, vše fungovalo, sál byl větrán, šatny prostorné, lidí tak akorát a příjemná atmosféra. Dozor, který napomínal za nepovolené figury, tak činil s taktem - pořadatelům určitě patří pochvala. A našim tanečníkům bez výjimky také.

GRATULACE:

Největší gratulace patří těm nejúspěšnějším - tedy těm, kteří si s Hradce odváželi medaile. A v obou případech to pro nás bylo velice milé překvapení. Lukáš Bříza se Žanetou Zborníkovou tančili poprvé v B třídě a rovnou mezi JUN II, kam již Lukáš bohužel patří (narodit se o dva měsíce později, mohli řádit ještě v jedničkách:-) Soutěž byla sice jen pětipárová a tedy pohárová, ale páry bezvadné a stříbrná medaile Lukáše se Žanetou je pro ně skvělá motivace do další dřiny před mistrovstvím republiky v Ostravě, kam odjíždějí příští sobotu.

Druhým medailovým potěšením se na své vůbec první soutěži může pyšnit Martin Vejtruba s Karolínou Škrabánkovou. Ta svojí živelností pokrývala i některé tanečnice z vyšších tříd a stříbro po několika kolovém zápolení bylo určitě zasloužené. Martin s Karol tančili v JUN II D a v jejich kategorii bylo přihlášeno 21 párů. Moc hezké bylo i vyhlašování - bronzový i zlatý pár včera postoupil do CÉČEK a mezi nimi Karol s Martinem na první soutěži. Gratulujeme.

 

JUNIOŘI I D LATINA

Spokojeni jsme byli i s prvními výsledky naší drobotiny - čerstě registrovaných JUNIORŮ. V JUN I se nejlépe dařilo Jendovi Semrádovi s Majdou Bartošovou, kteří skončili 4 a těsně jim utekl první návrh na vyšší třídu. Jendu moc a moc chválíme za postavení a skvělé vytažení těla, ze kterého by si mohli vzít příklad nejen všichni jeho soupeři na parketu, ale i starší kolegové z našeho klubu! (A teď takhle budeš na každém tréninku, potvoro malá líná! :-)

Na 6. místě ve finále skončil Kuba Strnad s Martinkou Peškovou a těsně za hranicí finále Zdenda Petránek s Anetkou Čechovou. U Kuby s Marťou chválíme živost a dravost (ale příště to narovnáme) a i Zdendy s Anetou docela přesné kroky a vytažení. Anetka se také hezky usmívala - i na porotu a dokud měla síly, tak jela docela ostře. Zdenda až se otrká, bude také šlapat na ptay těm nejlepším. Do semifinále se také dostal Tom Brant s Dominičkou Kozákovou, což je také milé překvapení, protože Tom  tancuje velice krátce. V prvním kole tančil ještě David Sýkora s Deniskou Sýkorovou, kteří jsou také z těch nejmladších nováčků - takže jejich premiéra byla trošku vyděšená, ale s každým dalším tancem se zlepšovali a zlepšovali a pokud zapnou, určitě o sobě dají brzy znát. Toma Hermanna s Romanou Peškovou v JUN I trochu zradila hudba, ale i tady věříme, že zkušenosti pomůžou a Tom s Romankou se naučí prodávat to, co umí a co v nich je. (A že je). Do JUN I bohužel nenastoupili Martin s Terezkou, protože je Martin telátko a rodina musela prožít rode movie s muflony, aby zachránili aspoň dvojky! :-) 

 

JUNIOŘI II D LATINA

V JUN II tedy excelovala Karolína s Martinem, ale protože bylo v soutěži 21 párů, návrh na vyšší třídu C získal i pár na místě 5. - Michael Vyhlídal a Jůlinka Kovaříková. I jim gratulujeme a přejeme si (a hlavně jim), aby neusnuli na vavřínech a naopak do toho teď pořádně šlápli. Jejich výškový rozdíl je sice trochu handicapem, ale mezi juniory zase patří mezi nejvyšší páry, což jim zase pozici trochu zlepšuje. Podtrženo sečteno - je to jen na nich, držíme jim palce. Kousek za nimi, na 7. místě skončil Zdeněk s Anetou, kteří tančí teprve něco přes rok a kteří tedy patří k našim nejmladším párům. Anetce je teprve 9 let a věříme, že před ní brzo padne i bedna. :-) Jen se nebát a trochu přitvrdit. Ale jinak jsme na vás pyšní.

Mile nás i ve dvojkách potěšil i Tom Brant, který se mezi velkými a o mnoho let staršími páry neztratil, a s Dominičkou i v semifinále získal nějaké ty křížky. Nakonec skončili 9. Na 11. místo v semifinále dosáhl Tom s Romankou, kteří si snad uvědomili, že to jde... a možná, pokud by navazovala soutěž i JUN III a IV - by se probojovali až do finále. Tome a Romanko - u vás to není v nohou, ale v hlavě! :-) (A to máš diplom od SCIA, že jsi nejchytřejší chytrouš ze všech základek v republice, Romčo! :-)) Kuba s Martinkou a Jenda s Majdou po úspěchu v jedničkách byli taak vyčerpaní, že ve dvojkách vypadli hned v úvodním kole... jooo, chlapci FYZIČKA! Martin Nerušil s Terezkou Bukačovou po ranních dramatických dobrosružství byli trochu vykulení, nebyli moc roztancovaní ani naladění - ale i ve starší kategorii si docela vedli - získali 7 křížků pro postup a v některých okamžicích i dbali na rady trenéra a vypadali jako tanečníci. Tak příště i JEDNIČKY, prosíme! David s Deniskou podle nás jeli ve dvojkkách mnohem lépe, ale byli malí a zastrčení uprostřed, takže si jich porota prostě nevšimla...

 

JUNIOŘI II C LATINA

V juniorech II C za nás tančil tentokrát jen Dario Cadorini s Adélkou Jakubů - a jejich pověstná smůla se jim opět pověsila na paty a skončili o jedno místo za Fkem a o jeden bod za bednou. Ale konkurence byla silná, páry výrazné a zahraničí opět skoro neporazitelné - ale takové soutěže prostě bývají - od toho jsou to soutěže. A náš pár tančil dobře, ale jako poslední dobou často - v prvním kole výborně, v druhém ztrácel síly a po chvíle napětí přišly chvíle odpočinku. V prvním kole suverénní první místo, ve finále celkem 4. I tak gratulujeme, v C třídě je to hezký výsledek, ale chápu, že oba chtějí více. Tak BRZY opět na soutěž a ukažte jim, že na tu bednu patříte!

 

D DOSPĚLÍ

V hlavní kategorii nás zastupoval Pepa Vostrý s Lenkou Němcovou a Matěj Charvát s Klárkou Horčičkovou. Pro Lenku to byl po roce a půl návrat do soutěží, pro Pepu premiéra, při které měl na parketu 27 soupeřů. A opravdu silných soupeřů. Většina tanečních párů vysoká a energická - i Pepa, který je u nás v klubu snad nejvyšší - patřil mezi ty menší. I přes počáteční vyděšení se jim podařilo dodrápat se až do finále. Fyzička sice také potřebuje přibrousit, ale celkové 4. místo a návrh na třídu C je velice slibným a Lence s Pepou gratulujeme. Natáčení videoklipu s Benem je sice bezva, ale Lenka je Lenka, že jo Pepo! :-)) Matěj s Klárkou byli rozhodně nejmenším párem na parketu a na to, co má Matěj za sebou a na Klárčino 12 let odvedli zatím svůj maximální výkon. Konkrétní chyby budeme odstraňovat na trénincích, ale my jsme byli i včera spokojení, ten výsledek opravdu není třeba přeceňovat - a příště aspoň můžete být jenom lepší.

 

C DOSPĚLÍ

V Céčkách tančili Kuba Říha s Míšou Martínkovou, která byla po nemoci a se 40 antibiotiky v břiše :-) - ale musí si prostě zvykat, že Céčka jsou třída vyšší a náročnější a že soupeři se stvávají čím dál tím ostřejší a výraznější. Míšino a Kubovo čisté kroky mohou být oceněny teprve, když si jich porota všimne. Včera také Míša vypadala jako dcerka některých tanečnic, nebyla výjimka, že holkám na parketu bylo kolem 25 i více let. Ale to je vaše výhoda a ne nevýhoda! Takže hlavu vzhůru, i když to nebyl postup.

 

B DOSPĚLÍ

V pozdním večeru přišel na řadu i Jirka Vácha s Eliškou Semrádovou. Konkurence silná, únava po celodenním maratonu znatelná a 26 párů na parketu. A jako je naším starým zvykem - v prvním kole jasnými favority, úplně všechny křížky a 1. místo, v semifinále nic moc. Můžeme sice hledat různé důvody a náhody, ale pokud si zvýšíte fyzičku a zlepšíte pár drobností, opravdu za vámi ta ÁČKA přiletí rychlostí blesku! :-))

 

HOBBY JUNIOŘI

Tom Jareš s Bětkou Smrčkovou byli asi na soutěži hoodně překvapeni, když jim pustili polku! Ale neutekli, a skákali jako o život (polku spolu nikdy netancovali a Bětka vlastně vůbec nikdy), takže moc chválíme za odvahu. V JUN II, což je kategorie o mnoho let starších tanečníků, pak získali docela velký počet křížků a nakonec skončili 14./ 18

 

HOBBY DOSPĚLÍ

Na své úplně první soutěži mile překvapil Karel Šubrt s Míšou Polákovou, kteří skončili těsně za postupem, 10.- 11. - což z tak velkého počtu je fajnová premiéra. Ondra Dušek s Kamilou Klepetkovou postupovali dokonce z 5. - 6. místa, ale síly na další kolo nestačili, a nakonec to bylo 8.-9. Ale i tak gratulujeme... Brzy bude bedna! :-)

Diskusní téma: soutěž v Hradci

Datum: 25.01.2010

Vložil: Jožka

Titulek: podekování

Děkuju Vládo, Nadi, Honzo a dekuji taky celemu crossdance že nám věřite a ve všem podporujete :) a snad se bude dařit i nadále ještě jendu děkuju moc a máš pravdu Nadi Ben je bezva ale na moji Lenku nemá! :-P

Datum: 24.01.2010

Vložil: Miška

Titulek: soutěž

Tak to ja se nestačím divit! Všem moc gratuluju! Lani ja rikala ze vsechno bedu v pohode! Jste machři! Na 1.soutěži (pro Pepu) a hned 4.místo? NO prostě skvělý!

Přidat nový příspěvek