39 medailí na ME WADF v Moskvě

15.03.2017 20:15

Ve dnech 17. - 18. a 19. března se v Moskvě v nádherných prostorách hotelu Korston uskutečnilo ME WADF. Malá výprava z CrossDance si přivezla spoustu skvělých zážitků, mnoho nedocenitelných zkušeností a také 39 medailových umístění.

15. - 20. 3. 2017

CrossDance
na
ME WADF v Moskvě
(soutěž 17-. - 19.3)

12 tanečníků
v mnoha disciplínách


39 medailových
umístění


 

Reportáž (texty pro články do novin)
Rok s rokem se sešel a v Moskvě se opět konalo ME a MS WADF v tanečním sportu. V prostředí nádherného hotelu Korston se sešli tanečníci z několika desítek zemí. Kolínské děti se sešly se svými soutěžními kamarády z různých koutů světa a nově se seznámily s týmem z Indie a tanečnicemi z Filipín. Soutěžní maraton trval 3 dny, vždy od brzkého rána do pozdního večera – děti vstávaly první den ve 03:50 našeho času (v Moskvě je o 2 hodiny více). Vždy ale s nadšením a plné očekávání.

Týmově se opět zadařilo až neuvěřitelně - ze 7 startujících týmů máme 5 ZLATÝCH a jedno STŘÍBRO A 1 BRONZ.

5x ZLATO, 1x STŘÍBRO, 1x BRONZ - TÝMOVÉ CHOREOGRAFIE
Galerie - ZLATO
Escape - ZLATO
Angel and Demons - ZLATO
Wild Whirl - ZLATO
Pink - ZLATO
It's Show Time - STŘÍBRO
Magie - BRONZ

Nejvíc zážitků si určitě odvážela nejmladší účastnice výpravy 7 letá Michaela Nezbedová. Poprvé letěla letadlem, poprvé byla na zahraniční soutěži a přitom bravurně zvládla náročný program. Na palubovku maminky ani trenéři nesmějí – a tanečníci musí sami hlídat, kdy anglicky nebo rusky vyvolají jejich startovní číslo, kdy se mění soutěžní skupinky na parketu, kdy je vyvolají při postupu do dalšího kola. A malá Míša svůj soutěžní pobyt korunovala hned 7 zlatými medailemi v kategorie minikids. (Až na jednu - vyhrála všechny sólové disciplíny, do kterých byla přihlášena) A to startovalo až 19 soupeřek v jednotlivých tancích, Míša se tak stala 5 násobnou MISTRYNÍ EVROPY 2 násobnou MISTRYNÍ SVĚTA.

Michalea Nezbedová, 7 ZLATÝCH MEDAILÍ (5x Mistryně Evropy, 2x mistryně světa WADF) - SÓLOVÉ ÚSPĚCHY
all style sólo ZLATO
caribik sólo ZLATO
salsa shine ZLATO
bachata ZLATO
merengue ZLATO
samba ZLATO
chacha ZLATO
jive (v children) 4. m
rumba (v children) 5. m
LA duo v chil. 9. m
duo jive chil. 10. - 13.m
 

Velice těžkou pozici měla o něco starší Natálie Sedláčková, která už musela startovat v silně obsazené kategorii juveniles I. Přesto, že do Moskvy jela hlavně pro zkušenosti a s výsledky jsme moc nepočítali – ukázala, že má bojového ducha, a i ve starší kategorii získala mnohá finálová ocenění a jednu STŘÍBRNOU MEDAILI (titul I. VICEMISTRYNĚ SVĚTA) ve all stylu.

Natálie Sedláčková  1 x STŘÍBRO (v kategorii juveniles) - SÓLOVÉ ÚSPĚCHY
all style sólo STŘÍBRO
salsa shine 4. m
jive 5. m
bachata 5. m
merengue 5.m
chacha 7.m
samba 7.m
LA duo 9.m
jive duo 10. - 13.m.
caribské sólo 16.m

Ještě o něco starší kolegyně – Natálie Sochorová a Adéla Syřínková startovaly v kategorii juveniles II a junior I a i za konkurence až kolem 30 soupeřek se obě dokázaly prosadit. Natálie obhájila titul MISTRYNĚ SVĚTA v all stylu a společně s Adélkou zaujaly porotu svými duety, za která získaly 3 medailová ocenění. Adélka byla povětšinou nejmenší tanečnicí na parketě – ale ani mezi vyzrálejšími a staršími juniorkami se svým projevem rozhodně neztratila… Kromě medailí za dua získala ještě sólovou bronzovou medaili za tanec merengue a skvělé finálové umístění v karibském sólu.

Natálie Sochorová 1 x ZLATO, 2X STŘÍBRO, 1X BRONZ, Adéla Syřínková - 2x STŘÍRBO / SÓLOVÉ ÚSPĚCHY
Naty
all style sólo ZLATO
merengue duo STŘÍRBO
car. duo STŘÍBRO
jive duo BRONZ
all style duo 7.m
bachata duo 9. - 10.m
car. sólo 13.m


 
Adéla
merengue duo STŘÍRBO
car. duo STŘÍBRO
merengue BRONZ
jive duo BRONZ
all style duo 7.m
bachata duo 9. - 10.m
car. sólo 13.m


 

Jediným chlapcem výpravy byl David Scholze, který startoval v týmových i sólových disciplínách - ve kterých také získal finálová umístění. Soutěž mu přinesla hlavně cenné zkušenosti a probudila v něm chuť zlepšit se a příští rok se se zahraniční konkurencí opět utkat.

Nejpočetnější skupinou výpravy byl náš juniorský tým. Tým tvoří 14 – 15 leté tanečnice, které spolu trénují už mnoho let, a jejich tréninky sestávají jak z tanečních technik, tak průpravy baletní nebo gymnastické. Už několik let se pohybují ve špičce svého oboru a to jak v synchro dance, tak v karibské show nebo sólových tancích. Jejich všestrannost je sice jejich velikou výhodou, ale udržet se i ve starší juniorské kategorii mezi specialisty jednotlivých disciplín je rok od roku těžší a těžší. I proto si ceníme každého finálového umístění (startovka vždy čítá okolo 20 – 30 startujících).  V Moskvě startoval náš juniorský tým se 7 choreografiemi a získal 7 medailových umístění – 5 ZLATÝCH, 1 STŘÍBRNÉ a 1 BRONZOVÉ. Tyhle výsledky ale stály stovky hodin dřiny, potu, odříkání a někdy i slz. Ale také hodně smíchu s kamarády z týmu. 

Oldřiška Neumannová
3+3+3
Natálie Romportlová
3+2+2
Martina Ulrichová
2+2+1
Adéla Bukačová
David Scholze

Adéla Bukačová
car. duo - ZLATO
salsa duo 5.m

David Scholze

1x STŘÍBRO
2x BRONZ
LA sólo - ZLATO
paso doble - ZLATO
car. duo - ZLATO
contemporary - STŘÍBRO
rumba - STŘÍBRO
chacha - STŘÍBRO
samba - BRONZ
jive - BRONZ
merengue - BRONZ
car. sólo - 4.m
salsa duo 5.m


merengue - ZLATO
merengue duo - ZLATO
bachata duo - ZLATO
samba duo - STŘÍBRO
jive duo - STŘÍBRO
bachata - BRONZ
salsa duo BRONZ
LA sólo 4. m
caribské duo - 4. m
samba - 4.m
salsa - 5.m
jive - 6.m
caribské duo 6. m
paso - 7.m
all style duo 6.m

merengue duo - ZLATO
bachata duo - ZLATO
samba duo - STŘÍBRO
jive duo - STŘÍBRO
salsa duo BRONZ
caribské duo - 4. m
caribské duo 6. m
all style duo 6.m




 
DALŠÍ TANEČNÍCI Z TÝMU:
Adéla Závorková
Kateřina Pokorná
Adéla Skryjová



Jedna ze sólistek týmu – 14 letá Oldřiška Neumannová studuje na pražské taneční konzervatoři a každý pátek, kdy se unavená vrací po náročném týdnu ze školy, míří rovnou do MSD na trénink CrossDance juniorského týmu, který má často pokračování ještě v SO… A v neděli v 16:00 už zase musí být v sálu konzervatoře na nedělním tréninku Baby Baletu Praha… Právě Oldřiška získala v Moskvě nejvíce sólových medailí – 3 ZLATÉ, 3 STŘÍBRNÉ a 3 BRONZOVÉ. Její týmová kolegyně Natálie Romportlová, premiantka kutnohorského gymnázia, si z Moskvy odváží kromě 7 týmových medailí ještě 3 ZLATÉ, 2 STŘÍBRNÉ a 2 BRONZOVÉ medaile. Mezi úspěšné sólisty patří i Martina Ulrichová a Adéla Bukačová. V juniorském týmu tančily ještě Adéla Závorková, Kateřina Pokorná a Adéla Skryjová, v některých choreografiích i mladší Natálie Sochorová a Adéla Syřínková.

Do Moskvy jsme přiletěli 1 den před soutěží (aby se tanečníci trochu aklimatizovali a zvykli na časový posun) – a tím pádem jsme stihli navštívit i Rudé náměstí, obchodní dům GUM, prohlédli si Chrám Vasila Blaženého a posoudili přesnost a synchronnost pohybů vojáků při výměně stráží u věčného plamene… Všichni ochutnali také ruský boršč a pirožky nebo pelmeně. Nezapomenutelné bylo také cestování v ruském metru nebo trolejbusech… Poznávání země a kultury vždy patří k našim soutěžním výjezdům…

Moskva 2017 byl neuvěřitelný zážitek. Děkujeme moc všem partnerům a sponzorům, kteří pomohli tento zahraniční výjezd našim tanečníkům uskutečnit. Jen díky možnosti srovnávání se zahraničními soupeři z různých zemí máme možnost kolínské děti držet stále ve špičce. Celková bilance 39 medailí z ME, MS v Moskvě je toho důkazem. Největší díky ale patří všem trenérům a choreografům, kteří s dětmi pracují, v první řadě panu Vladimíru Vidnerovi...

ODKAZY:

LIVE KAMERY Z OBOU SÁLŮ - PA - SO - NE: https://rdu-wadf.ru/live  (pozor, pokud sledujete časy z harmonogramu, nezapomeňte na posun času, pokud startujeme v 08:00, budete si muset přivstat už na 06:00 u nás :-) / odkaz mi nefunguje, musíte z FBm kde funguje...

STARTOVNÍ LISTINA: 

ČASOVÉ HARMONOGRAMY:

17.03.2017 PLACE DE PARIS.pdf (74677)
18.03.2017 CHAYKOVSKIY.pdf (132877)
18.03.2017 PLACE DE PARIS.pdf (109419)
19.03.2017 CHAYKOVSKIY.pdf (123900)
19.03.2017 PLACE DE PARIS.pdf (89836)

DEFINITIVNÍ složení týmu CrossDance:

Michaela Nezbedová (MINI), Natálie Sedláčková ( JUVENILES I), Natálie Sochorová (JUVENILES II), Adéla Syřínková (JUNIOR I), Adéla Závorková (JUN II), Natálie Romportlová (JUN II), Martina Ulrichová (JUN II), Oldřiška Neumannová (JUN II), Adéla Bukačová (JUN II), Kateřina Pokorná (JUN II), Adéla Skryjová (JUN II), David Scholze (JUN II).

Dospělý doprovod: Vláďa a Naďa, Hana Nezbedová, Veronika Sedláčková, Martina Klečková, Jana Syřínková, Dana Romportlová, Lenka Scholzeová

ME WADF v Moskvě

INFO O CESTĚ A POBYTU

SRAZ na letišti v Praze mezi 08:00 a 08:15 - KLUBOVÉ MIKINY NA SOBĚ!! Kufry označeny! Odlet ve ST 15.3.v 10:40 z Prahy (číslo letu SU2011). Máme přímý let a na letišti Šeremetěvovu (SVO) budeme v 15:15 jejich času, po té je zajištěn transfer do hotelu (letiště jsou tam od centra vzdálená...

SOUTĚŽ - DISCIPLÍNY

SOUTĚŽNÍ NÁLEŽITOSTI - soutěžní disciplíny teprve dáváme dohromady - jako u  každé daleké soutěže je potřeba využít co největšího množství sout. disciplín - týmové i sólové... Doladíme na trénincích tento týden - sóla, dueta, shiny atd. Pro soutěže WADF v Moskvě už platí nová WADF pravidla -...