MISS Polabí jsou z CrossDance

15.05.2011 22:00

V neděli 15. května proběhlo na zámku v Poděbradech finále soutěže MISS Polabí. CrossDance měl ve finále velké velké zastoupení - v mladší kategorii jsme fandili Valče Matějkové a Sophii Machové, ve starší zase Aničce Ryšánkové a Tereze Bukačové. Všechny naše holky nám dělaly radost, byly usměvavé, nebály se promluvit ani pohybovat při módní přehlídce, rozjely svoje volné disciplíny. Atmosféra v divadelním sále byla bezvadná, všechny finalistky byly nejen krásné, ale hlavně příjemné, spontánní a každá něco uměla. A i když měla každá své vlastní fanoušky z řad rodičů a přátel, diváci podporovali všechny bezvadné výkony bez rozdílu a mezi holkami nebyla vidět žádná nevraživost. Doufáme, že si naše mladé a krásné tanečnice "svůj den" užili alespoň tak, jako my ten finálový večer.

 

článek o MISS Polabí:

 

V mladší kategorii jsme byli pyšní na Valču i Sophinku, které bezvadně zvládly všechny módní přehlídky finálového večera, nebály se, rozdávaly úsměvy a pohybovaly se opravdu jako tanečnice. Hlavně Sophinka si určitě svým přirozeným projevem během přehlídky naklonila nejednoho diváka i porotce. Volné disciplíny našich holek také patřily k tomu nejlepšímu, co ten večer bylo k vidění. (Moc se nám líbila i malá diskařka a další nadané holčičky, ale je jasné, že naše tanečnice pro nás byly NEJ). A nejen pro nás. Sohpie si pro svoji volnou disciplínu připravila taneční choreografii salsy, chachy a jivu se svým tanečním patnerem Lukášem Hubstem a oba svoje vystoupení zvládli na jedničku. Precizní a živé vystoupení roztleskalo sál a určitě přineslo i další body od poroty. Kdo svým vystoupením ale úplně rozboural sál, byla malá Valča. Její indiánsko - brazilská tanečnice byla naprosto nepřekonatelná. Takovéhle nasazení můžou Valče závidět i mnohem starší tanečníci. Takže další veliký potlesk a bodíky pro Valču. Obě holky si také (stejně jako všechny další finalistky) hravě poradily i s krátkým rozhovorem, takže napětí rostlo každým okamžikem.

I když nám naše holky připadaly skvělé a nej, i ostatní děvčátka byla bezvadná, takže nikdo netušil, jak to dopadne. Po dlouhém rokování poroty byly výsledky jasné a kluci z CrossDance se teď můžou pyšnit, že mají nejhezčí holky z Polabí. Hlavní sponzor vyhlašoval svoji vítězku, MISS BARBIE. Tou se stala naše Valinka Matějková. Získala šerpu, krásnou korunku a spoustu krásných dárečků, ale tím to pro ni nekončilo, v hlavní soutěži (mladší kategorie) se Valče stala ještě také I. VÍCEMISS Polabí. Ceny nemohla ani unést, musela pomoct maminka, šerpa byla tak dlouhá, že se Valče courala po zemi jako vlečka princezny... MISS Sympatii vybírali diváci - a přesvědčit diváky bylo možná ještě těžší než přesvědčit porotu, protože každý divák měl mezi soutěžícími svoji kandidátku, svoji malou favoritku. O to víc nás potěšilo, že MISS Sympatie se stala v mladší kategorii Sophinka Machová. I tu ověnčila krásná korunka a zasypala spousta krásných cen. Všichni ale netrpělivě čekali na vyhlášení malé MISS Polabí. A porotci už nás nenapínali - MISS Polabí se v mladší kategorii stala - Sophie Machová. Obrovské gratulace neznaly konce, pak následovaly další krásné ceny pro všechny další šikovné holčičky, myslím, že snad nikdo neodcházel úplně smutný...

 

Starší kategorie byla plná krásných šatů, milých úsměvů a hlavně příjemných dospívajích slečen, které se nestydí, mají zdravé sebevědomí a každá něco umí. CrossDance měl i tady svoje horké favoritky - Aničku Ryšánovou a Terezku Bukačovou. I na obě starší holky jsme mohli být jenom pyšní. Obě si poradili s rozhovorem, obě - i když každá úplně jinak - si prošly módní přehlídku tak, že si získali spoustu přívrženců, obě volné disciplíny byly divácky atraktivní. (Obě holky také měli hlavně před volnou disciplínou trochu trému:-), ale nakonec všechno zvládly...). Tereza si jako volnou disciplínu zvolila svoje duo s Nellou Čmejrkovou a využili tak Miss také jako generálku před MČR. (No, ještě budeme trénovat, holky .-) Aničce pomohl s volnou disciplínou náš bývalý tanečník Jirka Vácha (v současné chvíli čerstvý Mkař), choreografii postavil opravdu dobře a na parketě pak trochu nervózní Aničce také moc pomohl. Jejich jive pak roztleskal celý sál. Pokud jsme v mladší kategorii říkali, že není možné odhadnout, jak to dopadne, ve starší kategorii bychom si odhadovat ani netroufli. Slečny milé a šikovné, všechny krásně upravené, blondýnky i tmavovlásky. Podle ohlasu diváků a hlasovacích smajlíků jsme sice věděli, že Anička má svoje fanoušky v mnoha řadách, ale to měly všechny finalistky. Vyhlásili II. vícemiss, I. vícemiss a zatím nic - a pak to přišlo. MISS Polabí ve starší kategorii se stává: Anička Ryšánková. Nádherná korunka s motýlem a opět spousta krásných cen. Radost Aničky, blahopřání spolufinalistek, pýcha rodičů a veliký potlesk diváků - to je ale určitě nade všechny ceny. Moc a moc gratulujeme! Anička si prý některé příznivce získala také tím, jak v rozhovoru přiznala, že ráda jí a to i nezdravá mastná jídla :-)

 

Když už jsme byli unaveni vším tím tleskáním a jásotem - přišlo ještě vyhlašování absolutní vítězky MISS Polabí 2011 - tedy slečny, klterá získala nejvíce hlasů jak od poroty, tak od diváků. A CrossDance opět slaví - absoltní vítězkou se stala malá Sophinka Machová. Třetí šerpa, další korunka a nádherný prstýnek z bílého zlata s pravým briliantíkem, na kterém je na památku vyryto MISS Polabí - to jsou jen některé z cen malé vítězky. Stejně jako další vítězky získala poukaz na dovolenou u moře k krásné Omiši -  a hlavně jí určitě z toho super dne zůstanou nádherné vzpomínky...

 

MISS Barbie: Valerie Matějková

I. VICEMISS ml.: Valerie Matějková

MISS SYMPATIE ml.: Sophie Machová

MISS Polabí ml.: Sophie Machová

MISS Polabí st.: Anna Ryšánková

MISS POLABÍ 2011: Sophie Machová