MISTŘI ČR a dvojnásobní vícemistři

17.05.2009 08:28

TK CrossDance dosáhl nejvyšší mety juniorské kategorie v plesových předtančeních. Tanečníci z osmipárové formace s názvem Misto Giallo se stali MISTRY ČR! Vítěznou choreograii připravil Vláďa Vidner a tančili: Jiří Vácha a Eliška Semrádová, Lukáš Bříza a Žaneta Zborníková, Ondřej Gregor a Michaela Pešková, Dario Cadorini a Adélka Jakubů, Jakub Novotný a Julie Cadorini, Martin Havrda a Anita Šálková, Michael Vyhlídal a Anna Ryšánková, Martin Vejtruba a Klára Horčičková. Titul Mistrů ČR je zatím největším úspěchem TK CrossDance. Většina z tanečníků této formace se účastnila MČR už potřetí. Poprvé tam klub vyrazil ještě jako Piškvorky - s 8 začínajícími páry juniorů s oranžovou latinou. Děti se dostaly do finále a skončily 6. Pro začínající klub to byl vynikající výsledek. Ale trenér po pochvale tanečníkům zdůraznil, že příští rok chce bednu. A byla. Druhý rok žlutá latina skončila ve finále 3. a Crossáci se stali II. vícemistry ČR. Nepodařilo se porazit pouze Cheb a TKG Hlinsko. Hlinsko se stalo soupeřem číslo 1 a tanečníci spolu na parketu bojovali i na poháru formací pořádaném ČSTS v Kroměříži /zase Hlinsko 1./ a na Kutnohorském Groši /Hlinsko opět první/.  Rivalita tanečníků se ale stala takovým přátelským (leč trochu bratrovražedným bojem:-), ke kterému trenéři obou týmu přihlíželi s úsměvem, protože přátelská soupeřivost vede oba týmy k lepším výsledkům. Na MČR 16.5. 2009 se konečně Hlinsko podařilo porazit a po 3 letech fungování kubu se Crossáci stávají MISTRY REPUBLIKY! A dle vyměněných telefonů a emailů i tanečními přáteli soupeřů z Hlinska, které slíbilo, že se nedá a příští boj bude opět jejich. :-))

 

Dětská formace s názvem Já tak rád trsám trsám soutěžila také v kategorii plesové formace a získala titul: vícemistři ČR. Děti si svůj úspěch užily, podařilo se jim ve finále zatancovat ještě lépe než v semifinále a na své stříbrné medaili byli všichni právem pyšní. Během tancování, ale i během celého dne, byla děcka skvěle podporována staršími tanečníky - takovou rodinnou pohodu a starostlivost starších o mladší nám chválili mnohé z týmů. Děti (tedy alespoň většina z nich) byly v Lípě na MČR už podruhé. Vloni jako opravdu čerství nováčci skončili v semifinále jako 10. - 12. a do finále se neprotancovali. I jim trenér pro další rok předpovídal bednu. Tomu se většina z nás sice vloni usmívala, ale letos všechny smích přešel - děti si svoje prosadily a pomyslná bedna a titul VÍCEMISTRŮ je doma! Od 1. místa je dělila pouze jedna známka. A dle vyjádření poroty hlavně velký rozdíl mezi tan. vyspělostí dívek a chlapců (čehož si jsme vědomi a od září na tom budeme tvrdě pracovat - kluci těšte se!)

 

Největším překvapením pro nás bylo 2. místo parketové kompozice s názvem Eighteen Angeles. Moderna, kterou si vesměs děvčata připravovala sama, stála proti tanečně propracovaným vystoupením ZUŠek a klubů zaměřených pouze na modernu, jazz a balet. Vysoká meta Prostějovaček byla pro holky dopředu dost nedosažitelná - a s tím, že druhou polovinu vystoupení jsme nacvičovali 2 týdny před republikou, jsme příliš nepočítali ani s postupem do finále. Kvalita soupeřů byla vysoká, naše holky však zaujaly svojí odlišností. Jejich vystoupení bylo dynamické, akční a holky odvedly svůj nejlepší výkon, co se týče techniky i výrazu. Ve finále pak tančily s těmi nejlepšími tanečnicemi z pardubického Hrocha nebo Impresu Třebíč. A nakonec i je od 1. místa dělilo jen málo. V parketových kompozicích jsme si vloni netroufli ani do regionálního kola, zkoušeli jsme tančit v show kategorii a dvakrát za sebou s největším úspěchem 3. místo v regionu. Letošní titul VÍCEMISTRŮ ČR je opět jednak skvělá odměna za dřinu holek, oceněním jejich bezva nápadů, ale také trošku závazkem do další práce HolkyDancu. P.S. Slibuji zajistit nějaké soustředění - nejlépe s trenéry Prostějovaček...

 

Poslední kategorií, ve které se na MČR soutěžilo o titul, byla soutěž v české polce. Tam jsme měli v kategorii dětí i juniorů po dvou párech, které se na MČR protančily vítězstvím v reg. kole. Všichni víme, že se zatím polce moc času nevěnovalo, takže postup Lukáše Břízy a Žanety Zborníkové i Jana Semráda s Magdalenou Bartošovou do semifinále MČR bereme jako veliký úspěch. Oba páry zatančily naprosto maximálně dle svých možností a oběma patří velká gratulace.

 

Po náročném týdnu dvou akademií a po náročném roce vůbec je úspěch na MČR skvělým zakončením soutěžní taneční sezony. Děkujeme tanečníkům i rodičům, kteří s námi v Lípě byli za to, že se celá akce podařila, jak se podařila, že se všechno stíhalo a že děti cítily neustálou podporu tanečníků z týmu i fanoušků - děkujeme za novou corssáckou vlajku, za nanuky, česání a líčení - jsme moc ráda, že už to nenecháváte jen na maminkách, ale že se snaží i starší holky a chválím i váš profesionální přístup k podpoře soupeřů. Všechno oslavíme na Crossplese, který se uskuteční 19.06. ve Starých Lázních! (viz akce)

 

Videa jsou k shlédnutí tady.

Diskusní téma: MISTŘI ČR a dvojnásobní vícemistři

Datum: 19.05.2009

Vložil: Břízovi starší

Titulek: Poděkování a gratulace

Přípojujeme se k poděkování pí Dany Plašilové, netrpělivě čekáme na nějaké fotky nebo video, abychom si mohli prodloužit ten krásný pocit z úspěchu dětí a všech vedoucích, kteří se podíleli na tak výborných výsledcích. Rádi sledujeme, že jste taková primma parta, a vedoucí vedou děti nejen k soutěživosti ale také k tomu, že si vzájemně pomáhají a fandí. Děkujeme vedoucím a přejeme další úspěchy. Břízovi.

Datum: 17.05.2009

Vložil: Pospovi

Titulek: blahopřání

Ahojky,
posíláme obrovskou a zaslouženou gratulaci za všechny vaše dosavadní úspěchy :-), moc Vám to přejeme..... Jacki a Marťa Pospovi

Datum: 17.05.2009

Vložil: Dana Plašilová

Titulek: Poděkování Nadě, Vláďovi a Honzovi

Ahoj všichni! Už od rána ( ještě když se šla Naďa dospat :-)), sledujeme sekci příspěvků a vůbec se nedivíme, že nikdo k tomu včerejšku nic nemá. My už totiž Naďo, Vláďo a Honzo k tomu nemáme, co dodat! Ten, kdo byl v České Lípě, tak viděl a slyšel na vlastní vjemy, co jste s tou kupou dětí, za tak krátký čas dokázali. Poděkování a gratulací už padalo mnoho po každé soutěži, ze které se vracíte ověšeni medailemi. Pokaždé se k nim vřele přidáváme, ale dneska bychom chtěli ještě něco přidat. Chceme vás poprosit o další dávku trpělivosti a pevných nervů v čase, kdy vám my rodiče, zasahujeme a mluvíme do všeho více než je zdrávo. Kdy propadáme panice, že někdo z dětí, je privilegovanější, a že se o něm, nedej Bože , píše více než bychom my, se svou rodičovskou ješitností, dokázali snést. Chceme vás poprosit, abyste jednoduše zůstali stejní a jeli si po svém. Je to váš splněný sen, váš klub, kam všichni chodí dobrovolně a nikdo jiný nemá právo vám do těchto věcí zasahovat. A vy, jak jste již poněkolikáté prokázali, víte nejlépe, jak na to. Patří vám právem velký obdiv a uznání ! Díky Dana a Ondra

Přidat nový příspěvek