Budou mít Crossáci vlastní tělocvičnu?? AKTUÁLNĚ!

04.05.2009 21:10

06.05.09

Další bleskový úkol pro tanečníky. Potřebuji buď na lísteček nebo do diskuze napsat, kdy mívá vaše škola pravidelné odpoledky. U starších samozřejmě počítám s tím, že každý den, ale na některých základních školách bývají pravidelné UT/ ČT, někde PO/ST... a zbytek týdne mají výuku kratší! Tak ať se trefíme do rozvrhů.

 

04.05.09

Čas a prostor - to jsou největší problémy, které poslední rok pálily vedení klubu! Situace ohledně vlastní tělocvičny se však nyní vyvíjí slibně! Majitelem objektu je husitská církev - a první kolo výběrového řízení náš projekt tanečního klubu vyhrál a nyní už se prý čeká jen na formality - sepsání smlouvy je tedy na spadnutí! :-)

 

Pan trenér na vás sice někdy nadává, že nemakáte, neposloucháte, hrbíte se, chcete všechno hned a bez práce, ale jinak na vás nedá dopustit a je na vás pyšný! Vyměnit svoje lukrativní zaměstnání v Praze za nervy a dřinu s vámi pro něj tedy nebude až taková oběť.  Jak psala Martínkova mamka, už před 2 roky psal do rozhovoru v novinách, že by si přál, aby se jednou jeho koníček stal i jeho zaměstnáním - a ten čas je tady. Už je rozhodnutý - JDEME DO TOHO! :-) Bude nás čekat hodně změn, hodně práce a opět půjdeme do něčeho nového, stejně jako když jsme začínali s 6 dětskými páry ve školní třídě - ale dneska je nás víc a nebojíme se vlka nic! i když jsme kromě našich stránek nezveřejňovali naše záměry - už se nám přihlásili dva taneční kluby (skupiny), které by chtěly trénovat u nás a podílet se tak společně s námi na pronájmu... Kromě klubových hodin (ve kterých by měl být konečně dostatek času na všechny naše tanečníky) budou pořádány komerční lekce a hodiny, aby se vydělaly nějaké další peníze. Nápadů a námětu na jednotlivé lekce, akce a workshopy je dostatek. A další určitě dáme dohromady spolu. Z vybraných tanečníků se můžou stát instruktoři mladších, svoje kurzovné si budou moci starší tanečníci snížit i dalšími "pracemi" pro klub. I jako komerční taneční škola bychom chtěli zůstat v podstatě " nekomerční" a zůstat přístupní pro všechny tanečníky s pílí, chutí a talentem! Ještě v červnu bude uspořádána klubová chůze - kde osvěltíme všechny změny, předběžný harmonogram a rozpisy skupin, a kde zodpovíme vaše dotazy. Jako bleskový úkol pro všechny naše tanečníky vypisuji vybírání lístečků s termíny všech vašich dalších aktivit, které zůstávají každý rok ve stejnou dobu (např. Kuba: basket PO, ČT 16 - 18) - abychom mohli začít plánovat rozvrhy a všichni jste je pak měli včas k dispozici!

 

První červnové kroky také povedou k velké brigádě - s názvem VELKÁ DEBORDELIZACE - každá ruka vítána, vlastní smetáčky oslavovány, občerstvení pro děti i plnoleté zajištěno... :-)

Potom nás čekají úkoly těžší - malá rekonstrukce:

1. Kvůli rekolaudaci bude hygiena požadovat zbudování sprchy - takže kdo zná někoho šikovného a finančně dostupného v tomto oboru - šup sem s ním!  

2. Podlaha je z nějakých desek - vypadá slibně, neklouže a tanečníkům, kteří ji zkoušeli, se líbí - ale je třeba ji nechat zkontrolovat nějakým odborníkem - případně přebrousit a nalakovat, zatáhnout spáry. Opět - kdo zná šikulu na podlahy - představí!

3. Okna - uvidíme - zatím jsou, ale je v nich pár děr od větráků - pokud bude vysoká hlučnost, budem muset do plastových...

4. A pak už jsou na řadě takové ty vychytávky jako vymalování - a zrcadla...

 

DALŠÍ NÁMĚTY, NÁPADY, KONTAKTY JSOU VÍTÁNY! :-) :-) :-) :-) :-) :-)

 ................................................................................................................................................................................................................

 

24.04.09

Tak mám pro všechny Crossáky dobrou zprávu. :-)) Mezi 7 zájemci se majitelům líbil nejvíce náš záměr Tanečního Klubu. Věc tedy vypadá velice nadějně... Az se vrátím ze ŠVP, napíšu více...

 ................................................................................................................................................................................................................

 

06.04.09

Někteří z vás možná pamatují, jak jsme začínali ve 4 párech na koberci o velikosti 3x3 metry ve třídě 4.A. Bylo to fajn, ale od té doby jsme se dost posunuli, všichni jste vyrostli a klub se rozrostl. Dnes je nás 80! A v úterý a pátek já i Vláďa přicházíme znovu a znovu o hlasivky a i když se všemožně snažíme, stejně na jeden pár vychází maximáně 1 minuta individuální péče. A to je dost málo. Pak nám utíká i disciplína, protože po vás chceme něco, co v tak obrovském množství ani nejde, a vy si naříkáte, že na vás nemáme dostatek času. Nemáme! Ale nechat si pouze sestavu formační a nic navíc - to můžeme rovnou formace odpískat. Když chceme uspět mezi špičkou klubů, kteří se formacím věnují - musí být výběr, musí být náhradníci, musí být dorost! :-) Zkusili jsme to táhnout sami a takhle na koleni... ale po tomhle roce víme, že takhle to už dál opravdu nevydržíme. Po každém tréninku jsme vyřízení a ještě nespokojení, že jsme se nemohli naplno věnovat všem, kteří si to zaslouží. Takže máme jediné dvě možnosti - buď od září zredukovat počet párů (a tedy s mnoha z vás se rozloučit) a nebo najít vlastní prostory, kde bychom mohli tréninky rozdělit...

 

Zkusili jsme trochu zapátrat po Kolíně a opravdu jsem se neflákali - tělocvična v objektu ČD je k mání, ale cca 12 milionu opravdu v bance nemáme a vy si je do prázdnin taky nevyděláte, ani kdybychom vás všechny prodali do otroctví... :-)) Kromě tělocvičny je tam i místnost pro klubovnu, dvě šatny a obr pozemek za budovou. Ale taky děravá střecha a mokrá podlaha. V Telefonice našel Honza prostor 500metrů čtverečních, ale za 50 tisíc měsíčně a s nutnými úpravami. Obecňák pronajímají pouze na jednorázové akce a výměníky potřebují rekonstrukci za mnoho milionů. Sázíme sice pravidleně sportku, ale zatím žádné miliony... :-))

Díky Renatě se nám dostal do rukou inzerát o pronájmu prostorů malého divadla na Husáku. (To je tam, co jste se byli ve středu dívat). Prostor pro nás přímo ideální. Plocha pro tréninky 120 metrů čtvrečeních, malé podium, šatna, bar, kuchyňka a klubovnička s výhledem na parket. Celkem 390 metrů čtverečních. Ale 7 vážných zájemců a nájem 20 tisíc měsíčně + služby (cca dalších 15tisíc měsíčně).

 

Stojíme před vážným rozhodnutím - jít do toho, nebo ne? Museli bychom jednak vyhrát nad 7 dalšími zájemci a pak - a to je asi nejvážnější rozhodnutí - v takovém případě by musel trenér odejít ze své (víc než dobře placené) práce v Praze a neuvěřitelně s vámi riskovat... S těmi vajíčky a kastrůlky jsem si sice dělala legraci, ale je jasné, že bychom kromě nájmu museli "uživit" ještě trenéra! Vím, že spousta rodičů by rozdělení tréninků a navýšení hodin (např. standardu, tr. různých věkových skupin a individuálů) uvítala, ale na druhou stranu vím, že pro většinu z vás jsou v dnešní době na prvním místě finance. A navýšení poplatků by bylo nezbytné. Vymyslet nějaký systém financování, placení a slev je ale až věc druhá. V první řadě stojí "budoucnost" klubu na rozhodnutí majitelů objektu a trenéra! Tak Bůh s námi... a s vámi... .-)))

Diskusní téma: Budou mít Crossáci vlastní tělocvičnu??

Datum: 16.04.2009

Vložil: Nerušilová Liběna

Titulek: tělocvična

...tak to je rok plný změn, úspěchů a důležitých rozhodnutí. Naše rodina samozřejmě podporuje variantu - uživit tělocvičnu i pana trenéra. V jednom článku před 2 lety (Press) se p. Vidner zmiňoval, že by si moc přál, aby se jeho koníček stal jeho profesí... tak mu přejeme, aby se sen stal skutečností a nikdy toho nelitoval. LN

Datum: 14.04.2009

Vložil: Martin

Titulek: Tělocvična

Doufám že bysme mohlí mít tu místnost nahoře jako klubovnu bylo bi to SUPR.

Datum: 15.04.2009

Vložil: Naďa

Titulek: Re: Tělocvična

Konečně byste nekrafali na parketu! :-)

Datum: 13.04.2009

Vložil: Andrea

Titulek: to je skvělé!

Tak to je skvělé! Myslím, že je to krok správným směrem! I když máte možná obavy - JDĚTE DO TOHO! Máte už za sebou dost úspěchů i lidí, kteří vás podrží a podpoří. Držím palce! A.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek