Soustředění Vítkovice 2010 Aktuálně

02.07.2010 11:48

 

Zdravíme všechny rodiče, prarodiče, sourozence, kamarády a příznivce TK CrossDance. Hlásíme se z Vítkovic v Krkonoších, kde dnes začíná první turnus soustředění. Máme s sebou mobiní internernet, takže pokud bude zrovna signál, tak budeme informovat každý den.

Honza

Diskusní téma: Soustředění Vítkovice 2010 Aktuálně

Datum: 07.07.2010

Vložil: Honza

Titulek: fotky

Fotky z prvního turnusu:
https://www.crossdance.fotkyzakci.cz/2010soustredeni1

Datum: 07.07.2010

Vložil: Miky

Titulek: Re: fotky

Děkujeme Honzíku moc fotečky jsou úžasný :)

Datum: 07.07.2010

Vložil: Honza K.

Titulek: Re: fotky

Souhlasim díky. :-)

Datum: 06.07.2010

Vložil: Naďa

Titulek: den po té

Vstávání bylo pomalejší, nástup na běh také, opožděnci dělali dřepy, únava se šíří – úsměvy zůstávají. Večerní první kolo show nám připravilo nejedno překvapení – holky Kačky Zajícové se proměnily v lahodnou čokoládu, po které se mohou utlouct jejich partneři- ale holt NIC NENÍ ZADARMO… Eliška zas vsadila na HOLKY NA BATERKY a Míša Martínková si vydrilovala Superboye a hollywoodské Barbie Girl. Všechny show jsou mírně, ale jen mírně feministické!  Míša Pešková se svým týmem opravdu odstoupila a ani se o nic nepokusila…
Po show v tělocvičně zůstaly pouze páry, které ještě neměly individuály, ostatní se vydali na trampolínu, na lano, nebo do pokojíků… Druhá večeře padla rychle, dojídáme poslední mňamky od mamek, na dnešek ještě schováváme laskonky a kornoutky od Jarešů… Tým Míši Peškové se společně rozhodl připravit alespoň malé vystoupení a do tmy na něm na trávě před školou pracovali… (Míše to ukázali, až měli základ nahozený). Po večerce šli instruktoři vyhlédnout terén pro bojovku, ale brzy se vrátili – protože se báli! Všude prý číhala tma a nebezpečí! Nejdéle kecal malý klukovský pokoj, Jenda se pořád česal a Zdenda s Tomášem spolu hráli na mobilu blbiny. Než usnuli – Jenda učesal úplně všechny. (Jenda se češe úplně pořád, i při cestě na snídani a při pauzách v tělocvičně).
Teď dopoledne při rozcvičce se stal králem lenochů Davídek a Majda… ostatní se pokoušeli překousnout únavu a rozjet se naplno. Jeník se hecoval s Vláďou - Jeník sice v potu tváře vydržel, ale šlo mu o život a Vláďa si roztrhl kalhoty! Připravuje se valčík – kdo kolik kilometrů kolem parketu nakrouží – o tolik se zlepší!
Od začátku turnusu se dělají dřepy a kliky za sprostá a nevhodná slova – a každý den se přidává, dřepoval už i Vláďa (zaklel, když spadl z pružného lana), Honza i všichni instruktoři. Jenda už má nožičky i ručičky jako sulc – u něj už je to pěkných pár stovek…
A MALÁ INFORMACE PRO MAMINKY – PŘÍŠTĚ SE JEDE BEZ MOBILNÍCH TELEFONŮ!

Datum: 05.07.2010

Vložil: Naďa

Titulek: Den další – už je ani nepočítáme…

Máme se dobře a strašně rychle to utíká. Možná přijedete - a my vám je ještě nedáme… Dneska ráno děti vybíhaly až k Jasmínu - a že to je krpál a snad ani nikdo neprotestoval. Dopolední trénink začal závody týmů – běh/žabáky/žebřiny/angličáky apod. a potom také velice atraktivní soutěží týmů v umývání podlahy. (Vymyslela Míša Martínková). Týmy dostaly dva hadry, kbelíček a vytyčený prostor – a jelo se na čas i na výsledek. Ani moc mokré, ani moc suché – prostě výstavní podlaha. Vše máme natočené, některé výkony byly překvapivě skvělé… a jiní nepřekvapili – stáli na kraji území a ostatním dobře radili… A my jsme se bavili. Rychlostí blesku jela Domča, super dvojice dělící se o jeden hadr byl Kuba s Jendou – doporučujeme maminkám, aby si udělaly rozpis a kluky si v domácnostech prostřídaly…
A pak se drtily základní kroky. Naprosto excelentní byly sólové soutěže v jivu a sambě. Nejvíc nás dostaly neregistrované holky. Jivovou soutež vyhrála Kačka Ř., druhá byla neméně skvělá Maruška S. a třetí Deniska S. U neregistrovaných kluků to bylo o poznání horší – ale zaslouženě vyhrál Honza K., druhý byl Tomáš J. a třetí Martin B. V sambě neregistrovaných 1. místo Maruška St., 2. místo Denisa a 3m. Monika. U kluků 1.m David, 2.m Jirka K. a na třetím jich bylo hodně… U registrovaných se v sambě nejvíce prosadila Majda z holek a Romana v jivu, u kluků sambu vyhrál Zdenda s Jendou a jive Tomáš B.
Odpoledne nás čekal bazén. Sice se pořád odlupoval tučňák ze stěny, ale díky turnusu miminek byl bazén pěkně vyhřátý. (Byli jsme ale ujištěni, že miminka nosí do bazénu plenkové kalhotky). Kromě řádění, cákání a blbnutí jsme plavali – mezi holkami zvítězila Klárka Červinková (2.m Domča a 3.m Kačka Ř.) Klárka je vůbec bojovník a do všech soutěží jde po hlavě. Do bazénu skočila díky bohu po nohách a dařilo se jí i v soutěži v běhu, kde skončila s Romčou na prvním místě. U kluků nás nejvíc překvapil Tomáš Brant, který vloni do vodičky vůbec nechtěl, že vodička je mokrá, že cáká a studí a že by si zamokřil plavky. Letos si zamokřil úplně všechno a ve finále to mezi kluky projel s Lukášem Břízou jen o otočku v polovině. Bronzový zůstal Martin B., který mezi kluky i nejrychleji běhal.
Moc pěkný zážitek nám přinesl taneční trénink ve vodě – rumba, chacha, samba ve vodě po pás – to není jen tak! Zajímavé bylo, že nejmenší pár – Jirka s Kačkou tancovali v nejhlubší vodě. (Neutopili se)
Další cákání a bouření, další zvedačky a padačky, další potápky… a dobrovolná soutěž v podovdní plavbě bez nádechu. Sporťák dal dva bazény, nejlepší kluk Honza Kašpar bazén a půl. Super byl i Kuba, který uplaval jen o pár metrů méně a Tomáš Jareš, který vydržel pod vodou celou jednu délku… U holek dokázala nejdéle zadržet dech Domča… A zase cákání a ráchání. Naše dětičky se nezapřou – naši spolupráci s hotelem skvěle ukončili závěrečnou debatou, zda M s tou bradavicí do té vody pro miminka měla či neměla jít… 
Po bazénu opět volno k posledním přípravám na show, nebo na blbnutí venku. Provazochodci už ujdou i dva metry, na trampolíně už umí zakázaná salta skoro čtvrtina klubu… Večerní kakaíčko vypili všichni – ksichtíky protažené, ale již bez protestů – a teď se trénuje. Naprosto úžasné výkony předvedly registrované i neregistrované páry v soutěži v základních omezených sestavách. Takhle nejedou ani na soutěžích. To bylo opravdu něco. Rumbu nereg. vyhrála Martina Proch. s vypůjčeným Tomem H., u registrovaných to bylo těsnější, ale zlato patřilo Zdenkovi s Anetou. U chachy ner. Kraloval opět Tom s Martinou Proch. a u registrovaných Jenda s Majdou. Celkově to ale byly nejlepší výkony celého soustředění. Kdyby nám takhle chtěli pokračovat a neslevit, měli bychom z nich jenom radost - a hlavně oni by měli radost ze svých výsledků na soutěžích. Opravdu poprvé za turnus nešetřil trenér slovy chvály!
Tak a teď se jde na soutěž v show! Přípravy v plném proudu, nervozita stoupá! Dle zákulisních informací chce jeden tým odstoupit, tak jsme zvědaví …

Datum: 05.07.2010

Vložil: Jarka Šindelářová

Titulek: Pozdrav

Crossáci,Crossáci,
vy jste ale pěkní sprosťáci ( pardon - sporťáci) !
Hlavně pozor na bouřku,kroupy
a na úsměv nebuďte skoupí.
Hýbejte se,užijte si tance
a hlavně se dožijte ve zdraví a celí
soutěžního konce.

Datum: 04.07.2010

Vložil: Petránkovi

Titulek: Pozdrav z Kolína


Všem velký pozdrav a díky za informace, které nám tímto sdělujete. Doufáme, že si to tam užíváte (podle zpráv ano) a dál užívat budete. Počasí je zatím také super, tak snad bude i nadále. Přejeme moc hezkých zážitků, málo zlobení a žádné zranění. Ahoooooj

Datum: 05.07.2010

Vložil: Honza

Titulek: Re: Pozdrav z Kolína

Děkujeme za pozdrav!

Datum: 04.07.2010

Vložil: Instruktorky

Titulek: Jak se máme

Jenda měl velice sprostou flašku, ale Kuba N. mu ji opravil na flašku s dráčkem. – Skoro všichni přijedou domů pěkně nabušení, protože za každé sprosté slovo se tu dělají kliky nebo dřepy (nejlíp na tom bude Jirka V.) – I my jsme si už dřepů užily, poslaly jsme totiž Jendu skákat na trávu k jednomu nepříjemnému pánovi :-) - Největší bordel na pokoji máme taky my, ale překvapili nás zlobiví kluci a holky, kterých je na pokoji 12. – Největší relax je když se rozplácneme na trampošce a nic neděláme… :-)

Datum: 04.07.2010

Vložil: Naďa

Titulek: Den třetí

Pokračují soutěže, pokračují tréninky techniky i výrazu. Máme nedobře. V nasazených párech v jivu se mezi kluky vyšvihl Tom Brant a Tom Jareš, mezi holkami Dominika, Kačka a Maruška. Začala se připravovat živelná samba – na jednu super chorvatskou písničku – ale po upozornění dětí jsme zjistili, že některá slova v chorvatštině vyznívají v češtině velice svérázně… (Jen pro informaci – nejoblíbenější částí je „psí šuk, šuky šuky lalala, gyndalala“ apod.) Ale v překladači je to píseň o jaru a lásce ve vší počestnosti. Dětem se skladba samozřejmě velice líbí. Na tuto živelnou hudbu si měly instruktorky vymyslet sestavu pro holky a sporťák Kuba pro kluky. Historicky POPRVÉ na plné čáře zvítězili kluci. Nechali stranou preciznost holek, a dali do sestavy život. Sami nám pak potvrdili, že prostě „ŽIJÍ TANCEM“… Sestava je stejně jako slova skladby velice svérázná. Ale konečně kluky rozjela, uvidíte sami (slabší povahy a lidi se sklonem k infarktu nechte doma)…
Další soutěží byla soutěž v základních krocích v párech. Rumba hobby a poloregistrovaní: 1.m Martina Procházková, 2. m Honza K. + Maruška, 3. m Martin + Denisa.
U registrovaných párů v rumbě zvítězil Jenda s Majdou, na 2. m se umístil Tom s Dominikou a na 3.m Zdenda s Anetou.
U chachy hobbíků: 1.m David s Monikou, 2.m Honza K. s Maruškou a 3.m Tom J. s Alžbětou. U registrovaných 1.m Zdenda s Anetou, 2.m Jenda s Majdou a 3.m Kuba s Martinou.
Večer jsme blbli venku – skákalo se přes švihadlo, v ledové řece se vykoupal i Tomáš J. – fakticky, náš loňský medvídek se vnořil do ledovky – a ještě s úsměvem… a taky Tom H. a jako každý den Filip. Oblíbenou atrakcí je trampolína – jedním z fyz. testů byl skok do sedu a zpátky – máme vše od 1 do 100 skoků. Stovku dala Majda a Eliška – a ty jsme museli zastavit, jinak by skákaly celou noc. Bezva byly skoky v páru, jen Jendovi při jednom skoku spadly trenky! .-)
Večerní svačina padla skoro okamžitě, buchty už taky skoro vzaly za své a obchůdek vedle školy rabujeme pravidelně každý polední klid. A to nám paní kuchařky přejí – takové řízky prý děti ještě neviděly. Vaří výborně – snad ta naše párátka trochu vykrmíme… ( Jen se trochu obávám - my jsme tady 3 týdny…) Po večeři ještě instruktorky připravily náměty scének – ty nejpodařenější uvidíte i na závěrečné exhibici. Pro názornou ukázku určitě budou stačit názvy těch nejlepších – ZAKLÍNAČ HADŮ, KOBRA 11, STAŘÍ HOPEŘI A BARBIE SETKÁNÍ. Jen pro upřesnění, nejrůžovějšími Barbínami byl Kuba a Jenda…
Standard trápí hlavně nováčky, ale základy waltzu už zvládli všichni. Teď tu všichni víří ve valčíkovém rytmu, ve standardu snad už Vláďa nepustí „ sprosté“ písničky… Opět se bude skákat přes švihadla, dnes ale v tělocvičně, začínají se připravovat týmové show a po večeři určitě zase vyrazíme sportovat ven. Hezký den, ještě předám notebook instruktorkám, aby daly něco k dobru, tak se držte…

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Přidat nový příspěvek