VÍTĚZSTVÍ na World Dance Trophy, Lignano, Itálie

21.03.2013 18:48

Ve dnech 22. - 24. března se v italském Lignanu uskutečnil už 31. ročník mezinárodního tanečního festivalu:

WORLD DANCE TROPHY (Fruili Venezia Giulia)

Festivalu se v průběhu 3 dnů zúčastnilo kolem 120 tanečních škol z těchto zemí: Belgie, Bělorusko, Bosna, Bulharsko, Korea, Chorvatsko, Itálie, Maroko, Holandsko, Polsko, Česká republika, Rusko, Srbsko, Singapur, Slovensko, Slovinsko, Tchaiwan, Turecko, Ukrajina, USA.

 

Za Českou republiku jsme na festivalu startovali sami - ale určitě jsme naše barvy hájili více než dobře :-)

 

Shrnutí: 3x zlato, 1x stříbro, 3x bronz

Zlato: dětská párová formace Shake Seňora, juniorský minitým Latino, juniorská formace Variete

Stříbro: dětský minitým Dračice

Bronz: sólo Adélka Bukačová, sólo Anička Němčoková a duo Natálka Romportlová + Oldřiška Neumannová

 

Cesta: do Lignana jsme jeli s úžasnými řidiči Martinem a Láďou z CK Monatour. Cestovka s námi poslala svůj největší autobus a připravila nám velice přátelskou cenu. Všechno cestování autobusem bylo skvělé a přístup řidičů k autobusu plnému dětí byl naprosto bezkonkurenční. Písničky jako Monatourská hymna a píseň La Bomba se staly hitem. :-)

 

Benátky: Benátky za krásného slunečného dne (a 20 stupňů Celsia) ukázaly svoje krásy - mimořádně čisté kanály, super úzké uličky, lahodnou zmrzlinu i nepřeberné množství karnevalových masek. Díky doprovodu naší "delegátky" Romany jsme se také hodně dozvěděli a díky Honzovi bude spoutu fotek...

 

Pátek 22.3. sóla a dueta

3. místo sólo children Adéla Bukačová (82 bodů)

4. místo sólo children Bára Kvapilová (77 bodů)

5. místo sólo children Adéla Syřínková (76 bodů)

6. místo sólo children Betynka Kvapilová (75 bodů)

 

3. místo sólo juniors Anna Nemčoková (82 bodů)

7. místo sólo juniors Lukáš Hubst (68 bodů)

 

3. místo duo Oldřiška Neumannová + Natálie Romportlová (116 body)

6. místo duo Anna Nemčoková + Dominika Kozáková (108 bodů)

7. místo duo Luciana Kučerová + Bára Kamenická (103 body)

 

 

Naše sóla a dua:

Naše sóla a dueta, která byla úspěšná na MS 2012, měla v Lignanu velice těžký úkol, obhájit svoje výsledky mezi sóly nejrůznějších tanečních stylů a před porotou, která se skládala zejména z předních baletních osobností největších evropských divadel. Naše děti se těžko mohly měřit s technikou a letitým drilem ruských internátních baletních škol - ale svojí živostí, dravostí a energií, která z našich vystoupení přímo sálala, tyto technické nedostatky smazaly. Diváci to dávali znát - a porotu jsme si také rychle získali. Pro všechny sólisty to byla velice cenná zkušennost. Áďa obhájila svůj post naší současné nejlepší dětské sólistky (připomínám Mistryně světa 2012, 2. vícemistryně ČR 2012 i 2011 , 7. místo sportovec města Kolína atd.), Bára se hezkým vystoupením rozloučila s dětskou kategorií, Betynka aspoň chvílemi obdařovala diváky hezkými úsměvy, které jí zatím při vystoupení trochu chybívají, a Adélka S. ukázala, že až srovná hudbu a všechny krůčky technicky - vyroste nám skvělá závodnice - její nasazení a výraz patřil k těm největším během soutěže sól a duetů vůbec... Mezi juniory byla silná konkurence, ale Anička N. dokázala prorazit. Lukáš měl trochu smůlu v tom, že v kategorii startoval naprosto výjmečně talentovaný kluk, který svými technickými dovednostmi bral divákům dech. (Ale je pravda, že také Luky nezopakoval svoje skvělé výkony z MS, kde obsadil v silné konkurenci 2. místo). V duetech startovali proti sobe naše minikids, children i juniorky. A i zde se mistryně světa 2012 dokázaly prosadit. Naty s Oli skončily jen za ruskými baletkami tančícími živý folklór a tureckým duetem s charakterovým tanecem. Na body to ale bylo těsné. Moc pěkný výkon předvedly i juniorky - dle nás to bylo ještě lepší než na MS. Ale porota nás snad nejvíce překvapila v hodnocení našho minikids dueta. Ačkoliv byly nejmenší - jejich výkon se porotě líbil a holky skončily jen 1 bod za vyzrálým výkonem našich juniorek. (Duetů startovalo 11). Výkony sólistů a duetů byly podpořeny bezvadným (a silným) fanouškovským zázemím. Gratulace přicházely i z Čech, kde soutěž mohli rodiče sledovat živě přes internet...

 

Naše sóla a dueta v hodnocení poroty:

Maximální známka byla 10, porotci hodnotili 5 kritérií - tedy techniku, hudební cítění, interpretaci, choreografii a synchronizaci.

Divoké plamínky - tedy Naty s Oli - získaly v hodnocení nejvyšší možnou známku 10 za synchronizaci, v té samé oblasti také jednu 9. Devítky se jim objevovaly také v intepretaci a cítění hudby :-)

SpiderGilrs (Miki + Anča) měly od jednoho porotce 9 dokonce ve všech oblastech hodnocení.

SuperGirl - Anička měla 9 za hudební cítění

Tiger, Adélka dostala od jedné z porotkyň 9 za intepretaci.

Ostatní známky byly složeny vesměs z 8 - 7 - 6

________________________________________________________________________________

 

Sobota 23.3. - volný den

V sobotu jsme vyrazili do rozlehlé a upravené ZOO, pak se děti vyřádily v parku se spoustou průlezek, odpoledne byl trénink v hotelové hale a v podvečer slíbené nákupy a zmrzka na lignánské promenádě. O marodku se vzorně staraly mamky a Dan (lékař), který nám je pomohl dát do neděle do kupy.

Hotelové pokojíky byly většinou po 3 a na naší chodbě díkybohu nikdo jiný nebydlel. (Stejně by se asi rád a rychle odstěhovat někam jinam:-). Nebylo nijak vzácné potkat na naší chodbě běhat po čtyřech malou kočičku (s benátskou maskou), nebo divoké minikids nahánějící starší kluky, nebo starší kluky, kteří se "ztratili" při hledání svého pokoje (a náhodou našli ten holčičí)... Stravování v hotelu také super - na večeři byly dokonce 3 chody a dezert, takže hladem nikdo netrpěl... Mimo to jsme měli v autobuse asi tak 20 pekáčů buchet od maminek a 280 řízků z VillyRomantiky. Moře jsme sice v sobotu nenavštívili, ale ve ČT a PA jsme si ho užili víc než dost. I vodu děti vyzkoušely, mušličky našly, ve vyhřátém písku se vyválely. Ale mezi největší zážitky z pláže prý patřily ty z podvečerního řádění už skoro za tmy...

 

_______________________________________________________________________________

 

Neděle 24.3. - týmy a formace

1. místo juniorská formace Variette - postup do Master Gala (136 bodů)

1. místo children formace Shake Seňora - postup do Master Gala (128 bodů)

1. místo juniorský tým Latino (119 bodů)

2. místo children tým Dračice (117 bodů)

4. místo minikids tým Pirátky (115 bodů - od 2. a 3. místa je dělil jen 1 bod)

 

Minikids Pirátky předvedly sice skvělý výkon, ale protože je organizátoři v den soutěže spojili s formacemi, měly velice těžké postavení. 5 malých holčiček proti 20 členným týmům - to mohly dělat, co chtěly, ale na bednu prostě nedosáhly. Ale my jsme s nimi byli spokojení a chválili je. Také bodové ohodnocení bylo velice těsné. Vítězové jejich kategorie měli 118 bodů, týmy na místě druhém a třetím 116 a naše Pirátky 115. Mezi známkami se objevilo i šest 9. Malé holky odvedly na mezinárodní sotěži bezvadný výkon a nejen to, zvládaly celý pobyt nade všechna naše očekávání. Stýskání bylo minimálně (pokud vůbec), holky byly samostatné, v pohodě a vždy tam, kde měly být. Na festivalu sledovaly až do pozdního večera všechna naše vystoupení, fandily a se svým drobným "neúspěchem" se vyrovnali velice dobře... Příští týden je bude čekat natáčení ve Studiu kamarád, tak si určitě spraví soutěžní náladu... :-)

 

Children minitým Dračice - do poslední chvíle nevěděly, zda bude startovat připravený tým, nebo zda bude muset nastoupit náhradnice, ale nakonec to Natálka zvládla i se zvýšenou teplotou a Dračice jely jako dračice... Součtem bodů od poroty se dostali na číslo 117, měli pět 9 a jinak většinu známek 8. Nejlepší hodocení měly za intepretaci a synchronizaci týmu.

 

Children formace Shake Seňora - nastoupila bez Kuby, který fandil nemocný z Kolína a ještě s náhradnicí Sophií, která se choreografii za Natálku učila až během dopoledne - ale děcka předvedla svůj nejlepší výkon a svoji kategorii vyhrála. Tedy nejlepší až do večerního MasterGala, kde i přes zvyšující se únavu svůj výkon ještě povýšila. Formace získala od poroty 128 bodů, mezi nimi byly čtyři 10 a devět 9. Formace se nyní připravuje na MČR SUT, které se uskuteční v květnu a na národní šampionát WDC v červnu.

 

Junior tým Latino - juniorky byly před svým startem určitě trochu nervózní. Před nimi už kluboví kolegové z dětské kategorie získali medaile, a juniorky se určitě nechtěly nechat zahanbit. A každý start pro tým pyšnící se 2 tituly mistryň světa (2011 a 2012) je dost zavazující. A tady proti nim startovaly technicky vyspělé týmy z různých tanečních oborů. Dominovala moderna a v porotě odborníci právě na modernu a balet. Ale už za podiem před samostným startem bylo jasně vidět, že juniorky to dneska prostě dají! A výkon tomu odpovídal. Porota holky ocenila 119 body, dvěma 10 a devíti 9.

 

Junior formace Variete - formace vytvořená přímo pro Itálii spojila juniorskou dívčí formaci Variette s párovou choreografií Green Latino. Propojení dívčího týmu s párovými tanci se ukázalo být jako přínosné - porota ocenila náš tým naší nejvyšší známkou vůbec - 136 body. V hodnocení jsme měli sedm 10 a jedenáct 9.

 

Master Gala - během celého festivalu porota vybírala nejlepších max. 20 choreogafií, které byly potom pozvány na závěrečnou exhibici MASTER GALA. Letos mezi nakonec 17 nejlepšími byly také 2 týmy z ČR - dětská párovka Shake Seňora a juniorská formace Variette. Celé GALA bylo divácky atraktivní - sešly se nejlepší baletní dueta s moderními formacemi, dětské týmy provázané vyzrálýmni výkony dospělých. MasteGala hodnotilo vše 21 porotců, kteří hodotili v průběhu celého festivalu. Celkový vítěz ještě dostal pohár, ale v Master Gala šlo hlavně o prezentaci nejlepších... V odpoledních soutěžích získali více bodů junioři, ve večerním programu se to otočilo - o několik políček výše byly hodnoceny kolínské děti.

____________________________________________________________________________________

 

Mezinárodní taneční festival WORLD DANCE TROPHY nám přinesl všechno, co jsme od něj očekávali a ještě mnohem více. Chtěli jsme dětem dopřát za jejich roční dřinu (a že příprava na MS byla letos tvrdá) nějaký zážitek, který bude spojen s tancováním, ale nebude pouhým soutěžním zápřahem - a to se myslím povedlo. Kromě zážitků se ale naši tanečníci dokázali prosadit i mezi soupeři z různých tanečních stylů, zejména jsme byli zvědaví na konfrontaci našich dětí s ruskými a italskými baletkami. Porota ale dokázala skoro nemožné a objektivně hodnotila v jednotlivých kategoriích bez ohledu na styly, které se zde sešly. A my do Kolína přivezli další ocenění. Letošní Itálie se tedy stala naší nejúspěšnější Itálií vůbec.

Kromě toho byly naši tanečníci velice chváleni hl. organizátorem Igorem del Mestre (navštívil i MS v Liberci), dětské duo Plamínky a holčičí minitým Dračice uchvátil bulharskou porotkyni a zajistil nám pozvání na mezinárodní šampionát v latinoshow do Bulharska. Naše juniorské týmy zase přišla obdivovat jedna ruská porotkyně a i ona by je ráda viděla v Lotyšsku na světovém poháru. Velice pěkné bylo také ocenění trenéra týmu urban sytlu (Zombíků), který si naše choreografie prý užíval celý festival... Do Itálie nebo na nějaký mezinárodní šampionát sice nemůžeme takhle ve velkém každý rok, ale minimálně jednou za 2 roky se určitě budeme snažit nějakou podobnou akci zorganizovat...

______________________________________________________________________________________

 

Poděkování patří všem sponzorům -  v první řadě rodině Syřínkových, městu Kolínu a VilleRomantice a CK Monator, ale také všem dalším mamkám a babičkám, které nás zásobily skvělými buchtami a dalšími svačinami, mamkám, které jely s námi a pomáhali s dětmi, velké poděkování za 5 a půlhodinové česání juniorek Ále Kozákové, Danovi za péči o marody, Martinovi a Láďovi za bezpečnou jízdu a skvělé písničky,  Honzovi za fotky a aktuální zprávy atd. atd. Bez vás by to nešlo... Naďa a Vláďa

 

Finančně jsme sice původní rozpočet 300 000 překročili, ale vítězné týmy pro klub získaly finanční odměny, které by měly tento schodek doplatit. Pokud by ještě zbylo, bude zbytek peněz rozepsán na jednotlivé týmy (pro nadcházející ME a MS v Grazu a Turíně bude potřeba našetřit hodně, takže umožňujeme sponzorovat konkrétní týmy a jejich přípravu a povedeme týmové podúčty)

 

 

TANEČNÍCI STARTOVNÉ PRIZES
sólo Adéla Bukačová 80 Euro 100Euro (20 pro Adélku) *
duo O. Neumannová + N. Romportlová 140Euro 150Euro (10 pro holky)*
minitým Pirátky 180Euro ---
minitým Dračice 180 Euro 350Euro
minitým Latino 180Euro 500Euro
formace Shake Seňora 270Euro 800Euro
formace Variette 270Euro 800Euro
 

1 120Euro

 

 

2670Euro

čistá výhra 1550Euro

(39 835Kč)

 

sólo Anna Nemčoková 80 Euro 100 Euro pro Aničku

 

- sólo Adélky a duo Naty s Oli nominoval jako mistryně světa klub, jejich prizes je tedy po odečtení stratovného

 

 

Fotogalerie: Zprávy z Itálie

VÍTĚZSTVÍ na World Dance Trophy, Lignano, Itálie

Zprávy z cesty

Dobrý den a ahoj všem příznivcům CrossDance. V tomto článku budu průběžně informovat o soutěžích v Italském Lignanu. Online můžete soutěž sledovat na https://www.streamevents.eu/ Honza   Právě snídáme na Devíti křížích a odjezd je naplánován na 9:30 a pokud zase nepotkáme nějakou kolonu,...

Diskusní téma: Zprávy z Itálie

Datum: 22.03.2013

Vložil: verča

Titulek: Re: Itálie

díky za info, už jsem si ho otevřela :-)

Datum: 22.03.2013

Vložil: Sandra Kronusová

Titulek: pozdrav

Ahoj, držím všem palce a užívejte si slunce.
Sandra

Datum: 22.03.2013

Vložil: Hubstová

Titulek: Pozdrav

Ahojky, zdravím všechny držím palce at se Vám daří, myslím na Vás.Irena Hubstová

Datum: 22.03.2013

Vložil: ROJAPLAST

Titulek: pozdrav

Všichni zaměstnanci firmy ROJAPLAST také zdraví Crossáky a samozřejmě držíme pěstí :-) A zavídíme počasí :-)

Datum: 22.03.2013

Vložil: Helča Novotná

Titulek: pozdrav

Všichni Novotní také drží palce...užívejte si:-))) Hodně štěstí a pevné nervy...
Helča

Datum: 22.03.2013

Vložil: Zuzka Antosova

Titulek: pozdrav

Ahoj všem,moc vás zdravim a držím všem palce!!! Užijte si to tam a myslím na vás!!!

Zuzka ;-)

Datum: 22.03.2013

Vložil: Benešovi

Titulek: Pozdrav

Ahoj. Všechny Vás zdravíme. Počasí závidíme. Všem držíme palce a těšíme se na další zprávičky a fotky.
Helena Benešová

Datum: 22.03.2013

Vložil: Bukačová

Titulek: Pozdrav

Zdravíme z Kolína a držíme všem palce.
:-) Hodně štěstí
Šárka

Datum: 22.03.2013

Vložil: Pabišková

Titulek: pozdrav

Ahoj užijte jsi krásné počasí snad nám ho pak přivezete sebou domu a držíme palce :-)))Pabišková

Datum: 22.03.2013

Vložil: Katka Cyrani

Titulek: pozdrav

Ahoj, zdravím všechny Crossáky a držím palce!
Katka Cyrani

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Přidat nový příspěvek