ITÁLIE!

03.01.2009 19:53

Mezinárodní taneční festival v Lignanu. Další šílená akce TK CrossDance! Ano, můžete si říkat, že toho po Latinotéce máme dost a že budeme rádi za chvíli klidu - a ne! :-) Byli jsme pozváni na mezinárodní taneční festival do Lignana v Itálii. A nejenže jsme to hned nezamítli, my o tom vážně uvažujeme.

Během začátku ledna bude svolána členská schůze klubu (u mladších 15let = rodičovská schůzka - STŘEDA 14. 01. OD 19:30), kde případný výjezd probereme a odhlasujeme. Jedná se o velký taneční festival, na kterém se v mnoha kategoriích utká až 400 tanečních vystoupení - vše je rozděleno dle stylů a věku - latinsko - americké tance ale nemají samostatnou kategorii, jsou zařazeny ve FANTASY (v kategorii párových tanců - takže podobně jako v SUTU). Vítězové jednotlivých kategorií se poté ještě utkají při závěrečném galavečeru o absolutní vítězství.

Nás by se mohla soutěž týkat v kategorii - MINI (děti)  - tedy LEMUŘI / či DĚTSKÁ FORMACE (věk 97-98-99... + 20% smí být až o dva roky starší)

                                           v kategorii JUNIOŘI        - JUNIORSKÁ FORMACE (94 - 95 - 96... + 20% starších)

                                           v kategorii MLÁDEŽ        -  MLÁDEŽNICKÁ FORMACE / či KABARET (92 - 93 - 94... )

                                           v kategorii show páry     - vybraná show vystoupení jednotlivých párů

                                           pokud bude nějaké dítě ostaršeno, pak pro všechna vystoupení

 

PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE BYCHOM SI NĚKTERÁ Z VYSTOUPENÍ VYBRALI - URČITĚ NEJSOU MOŽNÁ VŠECHNA)

 

termín: 13. - 14. - 15. března 2009

 

PODMÍNKY:  1. vytvoření realizačního týmu

Není možno zorganizovat takovou akci za normálního fungování v zaměstnání a ještě za plného provozu tréninků pouze vedením klubu. Pokud by to mělo být je na nás, akce se ruší. Je třeba rozdělit funkce a zapojit do práce více lidí. (Např. dát dohromady a zkontrolovat čísla pasů dětí, jednat s cestovní kanceláří, zařídit pojištění dětí, vytvořit seznamy léků a zdravotních omezení dětí, dát do kupy cestovní lékárnu, zkombinovat stravování - balíčky na cestu,...  A TO JE JEN VÝČET TOHO, CO MĚ NAPADÁ!)

 

                    2. finanční spoluúčast

Samozřejmě budeme jednat se sponzory a shánět peníze, ale celý pobyt se vším všudy se nám určitě zafinancovat nepodaří.

Jen pro přehled zatím uvádím pár čísel:

autobus 60 - 70 000

ubytování + snídaně 22 Eur / dítě / noc

každé další jídlo v restauraci cca 10 Eur

startovné 200 Eur / každé vystoupení

+ vstupné pro právě ten den nestartující děti ???

výlet do Benátek (jsou cca 50 km daleko, tak by to asi za to stálo)

 

                 3. respektování nominací dětí

Trenéři mají výhradní právo vytvoření soutěžních nominací - délka docházky do klubu nebo spravedlivé střídání nehrají v obsazování žádnou roli! Nechceme, aby byly děti smutné, ale je třeba je připravit na to, že některé budou! Všechny mají šanci zabrat a dotrénovat to, co jim chybí, je úplně možné, že někteří noví a přípravkoví dostanou přednost před staršími - je to jen a jen na dětech, jejich přístupu a úsilí! Pokud se pro Itálii rozhodneme, pojedou jen TI NEJLEPŠÍ! Vím, že to někteří rodičové neradi slyší, ale dali jste se na závodní sport - a u něj je porovnávání nutné.

 

 

Případné finanční problémy je třeba řešit s vedením klubu (v případě nutnosti je možné leccos - splátky, slevy pro sourozence, sponzorská pomoc jednotlivým párům, sleva pro děti, jejichž rodiče budou v realizačním týmu, apod. - neradi bychom, aby finance zamezily odjezd vybraných tanečníků)

Diskusní téma: ITÁLIE!

Datum: 09.01.2009

Vložil: Alena K.

Titulek: Re: Itálie

Je vidět, že jsi šikovná holka.

Datum: 11.01.2009

Vložil: Jana Vyhlídalová

Titulek: Re: Re: Re: Re: Itálie

No je jasný, že nechceme dělat nic bez tebe, páč bysme nebyli úplní. Ještě by to chtělo Věru.... Tahle naše parta je už osvědčená a prověřená bojovýma podmínkama a jen tak nic nás neporazí a spoustu toho spolu zvládnem. Takže co ty na to????? A šikovná jsi, že sis nic nezlomila. To jsme všichni mooooc rádi :))

Datum: 05.01.2009

Vložil: Renata Vinšová

Titulek: Festival

Ještě upřesním přímo webová adresa festivalu.....

Datum: 05.01.2009

Vložil: Honza

Titulek: Re: Festival

https://www.clubsunshine.it/frame_trofeo.htm

Datum: 05.01.2009

Vložil: Renata Vinšová

Titulek: Festival

Ahoj,
zajímá mě název festivalu a kdo a jakým způsobem zajistí ubytování a stravování. Taky překladatel, tým který bude doprovázet a samozřejmě způsob financování. Zdravotní prohlídky (pokud mluvíme o závodním tancování) doporučení lékaře a to nejen do Itálie. Pokud bych mohla dostat podrobnější informace o registraci a fungování klubu rozhodně bych je přivítala.
S pozdravem
R.

Datum: 05.01.2009

Vložil: Honza

Titulek: Re: Festival

Né úplně chápu, ale pokusím se odpovědět:
Název festivalu: 27th Internacional Dance Trophy.
Kdo a jak zajistí stravování a ubytovaní - o tom se právě máme bavit.
Překladaltel je jasný: Rodina Cadorini, která samozřejmě bude komunikovat s organizátorem (přihlášky, ubytování atd.).
Realizační tým a financování: O tom budeme také jednat na členské schůzi
Zdravotní prohlídky: Dětem zatím stačí pravdelné prohlídky u lékaře. Pro výjezd bude stačit prohlášení o bezinfekčnosti.
Poslední větě nerozumím, ale pokud jde o pořádající klub tak info na www.clubsunshine.it

Datum: 06.01.2009

Vložil: Renata Vinšová

Titulek: Re: Re: Festival

Milý tajemníku klubu :) myslím, že na těchto dotazech je jasné všechno. Díky za odpo. Co se týká zdravotních prohlídek: jelikož se zvedá frekvence tréninků na závodní úroven, je k tomu klasicky potřeba více zdravotní péče než u zájmové činnosti. To znamená, že každé dítě by prakticky mělo mít souhlas sportovního lékaře.
Říkám to proto, aby si rodiče uvědomili, jak velká odpovědnost na Vás jako vedení klubu visí, v případě, že se u dítěte projeví skryté zdravotní problémy, které by vysokou zátěží mohli vést například v kolaps.
Pokud chceme dělat profi, tak po všech stránkách.
R. maminka malé tanečnice:)

Datum: 06.01.2009

Vložil: Honza

Titulek: Re: Re: Re: Festival

Milá maminko a trenérko. Toto téma patří spíše na jenání s vedením klubu a následné na členskou schůzi, nikoliv do diskuze o Itálii. Nicméně: za sportovce, kteří by měli být podle ministerstva zdravotnictví pod kontrolou sportovního lékaře jsou rizikové osoby : útvary sportovně talentované mládeže , studující tělesnou výchovu a sport na vysokých školách, sportovci vyšší výkonnosti a rizikové sporty, nemocné osoby zařazené do organizovaného cvičení v rámci rekonvalescence, rekondice a sekundární prevence. Já osobně jsem jako dítě mimo jiné závodně plaval - 10 hodin intenzivného tréninku týdně a pod dohledem sportovního lékaře jsem nebyl. Nicméně zdraví dětí je důležité a diskuzi se nebráníme. Můžeme kldidně za paní doktorkou Taftlovou zajít a zeptat se - několik našich tréninků viděla, takže má o tanenčím sportu jasnou představu. Více prosím osobně s celým vedením nebo na členské schůzi.
Honza

Datum: 08.01.2009

Vložil: Renata Vinšová

Titulek: Re: Re: Re: Re: Festival

Díky za odpo.
Myslím, že je fajn, když mají rodiče možnost nahlédnout do našich osobních diskuzí, považuji toto za diskuzi otevřenou a také se jí nebráním, tím spíše, že před Itálií, jak jste sami oznámili budete tréninky ostřit :) To, že paní doktorka, viděla tréninky je pro mě novinka, o to jsem klidnější. Nicméně plavala jsem též a pod dohledem jsem byla. Vstupní prohlídka, byla zásadní
Pravda jiný kraj jiné mravy. Nebudeme tedy hovořit o závodním tancování :)
Na závěr předpokládám, že můžu svůj názor vyjádřit do jakékoli diskuze, od toho jsou a naše dětství, že necháme minulosti.
S pozdravem
R.

Datum: 08.01.2009

Vložil: Honza

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Festival

Milá Renato, v životě čerpáme ze svých zkušeností a to i z dětství. Vzhledem k tomu, že jsi sportovec tělem i duší, nedivil bych se, že se jednalo o nějaké středisko talentované mládeže, nebo přímo o sportovní školu. V tom případě je péče sportovního lékaře daná ministerstvem. Naše situace je jiná - jsme sportovní klub a mělo by nám stačit to, že povinností rodiče je na přihlášce informovat o zdravotních omezeních dítěte. Jak jsme zjišťovali, tak některé kluby (kde se trénuje skoro každý den) požadují potvrzení obvodnío lékáře - to můžeme zavést také (probereme na členské schůzi). Právo vyjádřit se Ti nikdo nebere, ale myslím si, že kvůli zachování přehlednosti diskuze je vhodné se v diskuzi pod článkem vyjadřovat k věcem, které se článku přímo týkají. Zahlcovat diskuzi věcmi, které tam nepatří vede k tomu, že ostatní čtenáři diskuzi nedočtou do konce a to je špatně. Honza

<< 1 | 2 | 3 >>

Přidat nový příspěvek